Lojistik Haber Girişi : 26 Temmuz 2022 23:45

2021 yılında kurulan Mars Sürücü Akademisi ilk mezunlarını verdi.

2021 yılında kurulan Mars Sürücü Akademisi ilk mezunlarını verdi.

Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, sertifika almaya hak kazanan öğrencileri kutladı.

MARS Sürücü Akademisi’ni başarıyla tamamlayan 10 aday sürücüye sertifikaları MARS Logistics’in Hadımköy’deki merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Mars Logistics Filo Operasyon Genel Müdürü Erkan Özyurt, lojistik sektöründe çalışmaya istekli gençlere mesleği öğretmek ve tam zamanlı bir iş imkanı sunarak istihdam yaratmak amacıyla projeye başladıklarını ifade etti ve şunları söyledi: “Sektörümüzde çalışmak için hevesli genç arkadaşlarımız, verdiğimiz eğitimlerin ardından sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bu proje ile hem gençlere meslek edindirme konusunda destek olmayı hem de sektörde son yıllarda yaşanan sürücü sıkıntısının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Pandemi ile birlikte birçok kısıtlamalar oldu. E ticaretin artışıyla lojistik faaliyetler de hızlandı. Her şey hızla artarken, sürücü sayısının aynı hızla artmaması bizi bu kararı almaya itti. Bu ihtiyacı Mars Logistics’in kurumsal kimliğiyle birleştirip Sürücü Akademisi’ni kurduk. IRU’nun araştırmaları da sürücü sıkıntısının giderek artacağını gösteriyor. Kurum kültürüyle yetişen sürücülerin sektörü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.”

B SINIFI EHLİYET YETERLİ

Bu programa katılmak için B sınıfı ehliyetin yeterli olduğunu ifade eden Özyurt, “5-6 ay süren bir eğitim sürecinin ardından sürücülerimize bir kariyer planı sunuyoruz. Önce yurtdışına giden araçlarımızda yedek şoför olarak görev yapacaklar, ardından kendi araçlarını yürütecekler. Akademiyle birlikte eşitliğin cinsi yoktur anlayışıyla kadın sürücülerimizi de istihdama kazandırıp, kadın işgücü sayısının artması için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.