Lojistik Haber Girişi : 03 Ocak 2023 11:17

2023 senesine girilmesi ile birlikte zam haberleri duyurulmaya başlandı.

2023 senesine girilmesi ile birlikte zam haberleri duyurulmaya başlandı.

Yılın ilk günlerinden itibaren gelen peş peşe zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin sayısının artması ile birlikte daha da önemli bir hal alan kargo şirketleri 2023 senesine girilmesi ile birlikte zam uyguladığı öğrenildi.

TAŞIMACILIK İŞİNE İLGİ ARTTI!

Özellikle pandemi döneminden bu yana internet üzerinden yapılan alışverişlerin artması nedeni ile bir yandan da kargo firmaları daha da önemli bir hal almaya başladı. Eskiden yalnızca tekstil ürünlerinin ya da teknolojik ürünlerin internetten satın alınmaya başlamasının yanı sıra pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı gibi düzenleme ve önlemlerin alınması ile birlikte gıda ürünlerinin de internet üzerinden satılmaya başlandığına şahit olundu.

Kurye firmaları da daha fazla çalışarak kendi alanlarında kategorilerini artırmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da ara ara kurye firmaları tarafından küçük zamlar yapılmaya başlanmıştı. Fakat 2023 senesine girildiği andan itibaren Aras Kargo tarafından yapılan açıklama ile birlikte kargo ücretlerine yüzde 49 zam uygulanacağı öğrenildi.

KARGO ÜCRETLERİNE YILIN İLK ZAMMI GELDİ!

Konuya ilişkin gelen bilgilere göre Türkiye'de oldukça önemli bir yere sahip olan Türkiye'nin yer her bölgesine taşımacılık işi yapan firma haline gelen Aras Kargo'nun tüm taşımacılık işlemleri için yüzde 49 zam uyguladığı öğrenildi. Gelen bu bilgilerin ardından özellikle de internet üzerinden hem alışveriş yapan hem de satış yapan kişiler tarafından olumsuz bir durum olarak karşılandı.

Aras Kargo tarafından alınan bu kararın ardından diğer firmaların zam uygulayıp uygulamayacağı merak edilen bir diğer detayların arasında yer aldı.

Etiketler : kargo zam
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.