Otomotiv Haber Girişi : 12 Eylül 2022 23:17

4600’e yakın ziyaretçi bir hafta sonu boyunca elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme şansı buldu.

4600’e yakın ziyaretçi bir hafta sonu boyunca elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme şansı buldu.

Geleceğin teknolojileri günümüzde artık her zamankinden daha yaygın bir hale geldi. Çevreci, sessiz ve çekici elektrikli otomobiller de bunların en başında geliyor. Otomotiv sektörü mobiliteye evrilirken, Türkiye’de de elektrikli araçların deneyimlenmesi ve tüketicinin daha yakından inceleyerek bilinçlendirilmesi için önemli adımlar atılıyor. Türkiye’de ilk kez 2019 yılında düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsü 10-11 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. LeasePlan’in ana sponsor, Garanti BBVA’nın finans sponsoru olduğu bu özel etkinlik, aralarında Honda, Eurosia Marine Services, SKYWELL, BMW, Renault, Toyota, Mercedes-Benz, Hyundai, E-Garaj, XEV, MG, ABB, Castrol On, Suzuki, Lexus, Dualtron, Enisolar, CW Enerji, G Charge, Gersan, RS Otomotiv Grubu ve Enterprise gibi birçok farklı markanın destekleriyle, Electric Hybrid Cars Dergisi ile Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından düzenlendi. Etkinlikte, ülkemizde pazara sunulan modellerden henüz Türkiye’de satışa sunulmayan modellere kadar birbirinden özel elektrikli ve hibrit araç yer aldı. Aynı zamanda, üniversitelerin ve girişimcilerin katılımıyla yerli projeler de misafirlerin beğenisine sunuldu. Etkinlik kapsamında, 4600’e yakın otomobil ve teknoloji meraklısı ziyaretçi bir hafta sonu boyunca elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme şansı buldu. Bununla birlikte, drone yarışları, otonom araç parkuru ve solar destekli şarj üniteleri gibi birçok farklı etkinliğe katılım sağlandı.

“Tüketicilere elektrikli otomobilleri deneterek, teknolojiyi, sessizliği ve çevreciliği hissetmelerini amaçlıyoruz”

Her sene dünya çapında elektrikli araçlar günü olarak kutlanan 9 Eylül tarihine denk gelecek şekilde organize ettikleri etkinlikle ilgili bilgiler veren TEHAD Başkanı Berkan Bayram, “Sektör, elektrikli mobiliteye doğru evriliyor. Biz de bu yönde olan farkındalığı artırmak için her yıl elektrikli araçlar gününü özel bir etkinlikle kutluyoruz. Her ne kadar elektrikli otomobillerin faydalarını anlatsak da, bu deneyimi yaşamadan fikir sahibi olunamayacağına inandığımız için bu etkinliği düzenliyoruz. Tüketicilere elektrikli otomobilleri deneterek, teknolojiyi, sessizliği ve çevreciliği hissetmelerini amaçlıyoruz. Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nda bir ilki de gerçekleştirdik. Çok sayıda yeni aracın Türkiye’de satışa sunulmasıyla beraber bu yıl ilk defa Yılın Elektrikli Otomobil Ödülü’nü de halk oylamasıyla belirledik. 7 finalist arasından SKYWELL ET5, 2122 kişinin katıldığı oylamada, oyların yüzde 35’ini alarak “2022 Yılın Elektrikli Otomobil Ödülü”nü kazandı” şeklinde konuştu.

“Filomuzda 2030 yılında sıfır karbon emisyonu hedefliyoruz”

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden, Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın ana sponsoru LeasePlan’in 2030 planlarından bahseden LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, “Dünyamızın kaynakları ne yazık ki tüketim hızımıza yetişemeyecek kadar kısıtlı. Hepimizin hem bireysel hem de kurumsal olarak üstüne düşen sorumluluklar var. Leaseplan olarak çocuklarımıza, torunlarımıza bırakabilecek bir dünya için sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz. 2017 yılında Birleşmiş Milletler nezdinde kurulan EV100 girişiminin kurucu üyelerinden biriyiz ve global olarak finanse edilen filomuzda 2030 yılında sıfır karbon emisyonu hedefliyoruz. Electric Hybrid Cars Dergisi ile Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) öncülüğünde düzenlenen bu organizasyonun çevreye saygılı ve sıfır emisyonlu araçların ülke çapında yaygınlaşması bakımından önemli bir rol üstlendiğine inandığımız için destekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.