Limanlar Haber Girişi : 14 Haziran 2019 00:00

Aliağa Limanı için ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi

Aliağa Limanı için ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi

Aliağa Limanı’nın genişletilme çalışmaları için ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi. Limanda gerçekleştirilecek projenin maliyetinin 50 milyon dolar olduğu belirtildi.

İzmir Aliağa’daki Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş. Nemrut Körfezi’nde bulunan Aliağa Limanı’nın genişletilmesi projesi için harekete geçti.

‘Liman Tevsi Projesi’ adı altında gerçekleşecek çalışmanın maliyetinin 50 milyon dolar olduğu belirtildi. 20 Mayıs 2019 tarihindeki Merkez Bankası döviz kuruna göre yatırımın 302 milyon TL’lik bedele denk geldiği ifade edildi.

Projeyle ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Son yıllarda liman gelen gemilerin boyları ve kapasiteleri ciddi bir şekilde arttığından gerekli düzenlemeleri yapmayanların yük kaybettikleri belirtildi.

ÇALIŞMANIN NEDENLERİ SIRALANDI

Dosyada projenin teknik olmayan özetinin yer aldığı bölümde tevsi çalışmasının nedenleri sıralandı. Genişleme çalışmasının yapılmasının önemine vurgu yapılan kısımda ise, ‘Aliağa bölgesinin hinterlandında bulunan Manisa Organize Sanayi Bölgesine yapılması planlanan değişik sektörlerin yatırım projeleri, limanların iş hacmi potansiyelini de artıracaktır. Bölge ile liman arasında direkt demiryolu altyapısının bulunması da ayrıca bir avantajdır’ ifadeleri yer aldı.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Proje kapsamında yapılması planlanan hususlara dair bilgi verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.