Lojistik Haber Girişi : 12 Mart 2024 17:29

Alp Özler Grup, Atılım Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği “Alp Özler Akademi”nin açılış törenini gerçekleştirdi.

Alp Özler Grup, Atılım Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği “Alp Özler Akademi”nin açılış törenini gerçekleştirdi.

Lojistik ve taşımacılık sektöründe Türkiye’nin lider firmalarından Alp Özler Grup, Atılım Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği “Alp Özler Akademi”nin açılış törenini gerçekleştirdi. Ankara Esenboğa Alp Özler Lojistik garajında düzenlenen organizasyona Alp Özler Grup Yönetim Kurulu Üyeleri, üst düzey yetkililer ile Ankara'da ikamet eden ve farklı meslek gruplarından gelen şoför adayları katıldı.

Törenin açılış konuşmalarını Alp Özler Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gece, İleri Sürüş Teknikleri ve Yol Güvenlik Uzmanı Fatih Levent Alpay ile Alp Özler Filo Bakım Şefi Fatih Özseyrek üstlendi.

Alp Özler Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gece, açılış konuşmasında “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Şimdi ilk adımını attığımız bu yapı, birkaç sene sonra Ankara’dan başlayarak ülke çapında hizmet veren bir kuruluş olacak” açıklamasında bulundu.

Alp Özler Akademi’de şoförler ve şoför adaylarına eğitim verecek olan İleri Sürüş Teknikleri ve Yol Güvenlik Uzmanı Fatih Levent Alpay ise “Şirketimizin Yönetim Kurulu, sektördeki açığın ileriki yıllarda sebep olacağı zorluklara karşı öngörülü davranarak Alp Özler Akademi’nin kuruluş temellerini attı. Bizler burada ülkemiz ve şirketimiz için eğitimli, donanımlı, bilgili ve kaliteli tır kaptanları yetiştirmeyi kendimize görev olarak alıyoruz ve bunun sorumluluğunu omuzlarımızda memnuniyetle taşıyoruz. İnşallah 1 ay sonra ilk eğitim grubumuzu mezun ederek şirketimizde istihdam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var; Alp Özler Akademi hiç durmadan bir tır kaptanı fabrikası gibi sürekli şirketimizin tır kaptanı ihtiyacını karşılayacaktır” diye konuştu.

Türkiye’de, lojistik ve taşımacılık sektöründe yetkin personel açığının kapatılması ve özellikle kadın şoförlerin uzun yol taşımacılığı alanında meslek edinmelerini sağlama hedefiyle kurulan Alp Özler Akademi, açılış töreninin ardından Alp Özler Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gece’nin katılımıyla ilk dersini gerçekleştirdi.

Alp Özler Akademi’de hem teorik hem de pratik eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Alp Özler Grup çatısı altında istihdam garantisi ile meslek edinecek. İki farklı gruba eğitim verecek olan akademiden hem C ve CE belgesine sahip olan şoförler hem de sadece B sınıfı ehliyete sahip Ankara’da ikamet eden şoför adayları faydalanabilecek.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.