Lojistik Haber Girişi : 07 Haziran 2019 00:00

Aras Kargo’nun yeni Genel Müdürü sektörü değerlendirdi

Aras Kargo’nun yeni Genel Müdürü sektörü değerlendirdi

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, “Türkiye, dünya devi e-ticaret firmalarının radarına girdi. Alibaba, Amazon gibi e-ticaretin oyun kurucuları, Türkiye’de faaliyetlerini her geçen gün arttırıyor” dedi.

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, bölgesinde lojistik üs olma hedefi bulunan Türkiye’nin, dünya devi e-ticaret firmalarının radarına girdiğini belirterek, “Alibaba, Amazon gibi e-ticaretin oyun kurucuları, Türkiye’de faaliyetlerini her geçen gün arttırıyor. Kargo sektörü 2023’ün stratejik sektörleri arasında olacak.” dedi.

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, kargo sektöründeki gelişmelere ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, sektörün Türkiye’de yaklaşık yarım asırlık bir geçmişe sahip olduğunu anlattı.

Dünyada, 2020’ye kadar hacmi 10 trilyon dolara ulaşması beklenen e-ticaret sektörünün, Türkiye’de de hızla büyümeye devam ettiğini anımsatan Ayyarkın, bölgesinde lojistik üs olma hedefi bulunan Türkiye’nin, dünya devi e-ticaret firmalarının radarına girdiğini kaydetti.

Ayyarkın, Alibaba, Amazon gibi e-ticaretin oyun kurucularının, Türkiye’de faaliyetlerini her geçen gün arttırdığını belirterek, uluslararası firmaların öncelikli tercih ettiği iş ortaklarından Aras Kargo da dijitalleşme yatırımlarına ara vermeden devam ettiğini belirtti.

Tüm sektörlerde olduğu gibi teknolojinin hızlı gelişimi ve internet kullanımının artmasının, kargo sektöründe de müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini hız odaklı bir noktaya taşıdığına dikkati çeken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.