Tersaneler/ Gemi İnşa Haber Girişi : 07 Haziran 2022 22:42

ARES Tersanesi’nin Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 adet ARES 40 FIC Ani Müdahale Botu inşa edeceği öğrenildi.

ARES Tersanesi’nin Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 adet ARES 40 FIC Ani Müdahale Botu inşa edeceği öğrenildi.

Katar İçişleri Bakanlığı, ARES Tersanesi’nden 3 adet ARES 40 FIC Ani Müdahale Botu satın alacağını duyurdu. Botlar, 2023’ün ilk döneminde teslim edilecek.

ARES Tersanesi’nden yapılan açıklamada, “Deniz güvenliğinin stratejik çözüm ortağı ARES Tersanesi olarak, güçlü işbirlikleri ile gurur dolu ihracat projelerine imza atmaya devam ediyoruz” denildi.

Ayrıca şirket açıklamasının devamında, “Katar İçişleri Bakanlığı ile MILIPOL Katar 2022 Savunma Sanayi Fuarı’nda imzalanan sözleşme kapsamında dizayn ve inşa edilmekte olan yüksek süratli ARES 40 FIC Ani Müdahale Botlarımız, Katar’ın deniz güvenliğinin caydırıcı güçlerinden biri olacak” ifadelerine yer verildi.

ARES 40 FIC, saatte 60 deniz miline ulaşan süratiyle ani müdahale, aborda, eskort ve düzensiz göçle ve kaçakçılıkla mücadele görevlerinde kullanılabiliyor. Bot, 250 deniz mili menziliyle, Katar’ın münhasır ekonomik bölgesinin sınırları içinde görev alabiliyor.

Silah olarak ise köprü üstünün çatısında 12.7 mm makinalı tüfek taşıyan bir uzaktan komutalı silah istasyonunu kullanabiliyor.

Bu yeni sipariş, ARES Tersanesi’nin Katar’daki varlığını daha da güçlendiriyor. Firma tarafından inşa edilen, farklı tiplerde toplam 31 adet bot, son 6 yılda yapılan teslimatlarla Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın envanterine girmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.