Denizcilik Haber Girişi : 20 Şubat 2023 23:32

Arkas’ın başlattığı yardım seferberliği, depremzedeler için orta vadede daha kalıcı çözümler oluşturmak üzere devam ediyor.

Arkas’ın başlattığı yardım seferberliği, depremzedeler için orta vadede daha kalıcı çözümler oluşturmak üzere devam ediyor.

Yaklaşık 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da ağır yıkımlara yol açan deprem felaketinin yaralarını sarmak ve yeniden bir hayat kurulabilmelerine destek olmak amacıyla harekete geçen Arkas toplamda 1000 adet konteynerden oluşacak farklı lokasyonlarda “Konteyner Köyler” kurmak için çalışmalara başladı.

İlk etapta Kahramanmaraş’ta altyapı düzenlemesi ve tüm izin işlemleri tamamlanmış olan iki ayrı araziye kurulacak 350 adet konteyner evin üretim ve tefrişatının tamamlanarak iki ay içinde depremzedelere tahsis edilmesi planlanıyor. Arkas’ın Marport şirketi birincietapta kurulacak 200 konteyner evin yapımı üstlendi.Arkas Yaşam Merkezleri olarak adlandırılan projenin devamlılığı için arazi araştırmaları ve fizibilite çalışmaları da devam ediyor. Söz konusu yaşam merkezlerindekiikiodalı konteyner evlerdetüm iç tefrişatının yanında alt yapı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanları ile depremzedelerin rahat bir yaşam sürmeleri için her türlü detay planlanıyor.

İlk günden itibaren AFAD koordinasyonu ile deprem bölgesine acil ve öncelikli belirlenen ihtiyaçlara göre hazırlanan yardım malzemelerini taşımaya başlayan Arkas Lojistik, şu ana kadar 57 TIR yardım malzemesi ve 13 TIR yaşam konteynerini bölgelere sevk etti. 65 çadır yaptırılarak yine bölgelere ulaştırılırken 2000 ısıtıcı ise İskenderun’a sevk edildi.

Karayolundaki sıkışıklık nedeniyle ve bir kerede daha fazla yardım malzemesi ulaştırmak amacıyla harekete geçen Arkas Lojistik, TCDD iş birliği kapsamında demir yolu ile AFAD acil ihtiyaç listesine göre hazırlanan 15 vagonluk yardım konteynerlerinin yerinden alınarak Derince’den İskenderun’a taşınmasını gerçekleştirdi.

Arkas Lojistik; Arkpet iş birliği ile Derince’den 30 bin litre motorin Hatay’da Türk Kızılay’ına ulaştırılması, 4 kişilik yatak kapasiteli, ısıtmalı, jeneratörlü kabin, hava kompresörlü, seyyar elektrikli, yük asansörlü donanımlı konteynerleri deprem bölgesine taşınması, ısıyı sabit tutma özelliği olan reefer konteynerleriyle İstanbul’dan Gaziantep ve Hatay’a sıcak Yemek gönderilmesi gibi Deprem Bölgesi’ndeki ihtiyaçlara göre hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımıyla farklı modlarda taşımalarına da devam ediyor.

İhtiyaçların bölgeye ulaştırılması yanında Arkas Gönüllülerinin de desteğiyle Hatay’da ikiayrı bölgede mutfak kuruldu.

Arkas Holding kurduğu kriz masası ile tüm desteklerin koordinasyon içinde depremzedelere ulaştırılması için büyük bir çaba gösterirken Hatay’da Arsuz ve Defne ilçelerinde olmak üzere iki ayrı bölgede kurulan mutfaklarla günde üç öğün üçer bin kişilik yemek hizmeti için erzak tedariki ve servisi de devam ediyor.

Arsuz’daki mobil mutfakta, Hatay Arsuz Belediye Başkanlığı ve İzmir Aşçılar Derneği iş birliği ile Çadırkent’te (Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi Yanı) üç öğün sıcak yemek ve 24 saat çorba hizmeti veriliyor.

Kristal Yağları’nın da ürün tedariki yaptığı Defne’de kurulan mutfakta hazırlanan sıcak yemekler ise çevre köylere Arkas Otomotiv’in araç desteği ile Arkas Gönüllüleri tarafından teslim ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.