Lojistik Haber Girişi : 27 Kasım 2022 09:51

Binlerce sendikalı kamyoncu Perşembe günü altı aydan kısa bir süre içinde ikinci büyük grevini başlattı

Binlerce sendikalı kamyoncu Perşembe günü altı aydan kısa bir süre içinde ikinci büyük grevini başlattı

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, greve giden kamyonculara karşı sert önlemler alınması konusunda uyardı.

Yoon, Perşembe günü geç saatlerde bir Facebook mesajında, ihracatın ekonomik istikrarsızlık ve finansal piyasa oynaklığının üstesinden gelmenin anahtarı olduğunu söyledikten sonra, "Halk, ulusal bir kriz karşısında lojistik sisteminin rehin alınmasına müsamaha göstermeyecektir."

"Ulaşımın sorumsuzca engellenmesi devam ederse, hükümetin işe başlama emri de dahil olmak üzere bir dizi önlemi gözden geçirmekten başka seçeneği kalmayacak."

Güney Kore yasalarına göre, ulaşımda ciddi bir aksama olduğunda hükümet, nakliye işçilerini işlerine geri dönmeye zorlamak için böyle bir emir verebilir. Uyulmaması, üç yıla kadar hapis veya 30 milyon won'a (22.550 $) kadar para cezası ile cezalandırılır.

Ulaştırma Bakanı Won Hee-ryong Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, bakanlığın emri çıkarmak için temel çalışmalara başladığını söyledi.

Kargo Kamyoncuları Dayanışma Sendikası (CTSU) başkanı Lee Bong-ju, hükümetin müzakereleri durdurması ve o zamandan beri diyalog arayışına girmemesi üzerine kamyoncuların greve gitmekten başka seçenekleri olmadığını söyledi.

Lee Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, "Yoon Suk-yeol hükümeti, grevi durdurmak için herhangi bir çaba sarf etmeden sert bir yanıt vermekle tehdit ediyor."

Kore Uluslararası Ticaret Birliği (KITA), grevin ilk gününde 19 lojistik aksama vakası raporu aldığını söyledi. Bunlar arasında hammadde getirememe, daha yüksek lojistik maliyetler ve cezalara yol açan teslimat gecikmeleri ve denizaşırı alıcılarla ticaretin rafa kaldırılması yer alıyordu.

KITA, bir olayda, bir kimya şirketi için hammaddelerin, nakliye aracının kamyoncular tarafından fabrikaya girmesi engellendikten sonra polis koruması altında teslim edildiğini söyledi.

Lobi grubu Kore Çimento Birliği, grev nedeniyle sevkiyatların 10.000 tonun altına düşmesinin ardından, çimento endüstrisinin Perşembe günü tahmini 19 milyar won (14.26 milyon $) gelir kaybını sürdürdüğünü söyledi. Bu, Güney Kore'nin Eylül ile Aralık başı arasındaki yoğun sezondaki 200.000 tonluk çimento talebiyle karşılaştırılabilir.

Sendika, Güney Kore'deki toplam 420.000 nakliye işçisinden yaklaşık 25.000 kişinin greve katıldığını tahmin ediyor. Ulaştırma bakanlığı Perşembe günü yaklaşık 8.000 kişinin geceyi protesto etmek için önemli ulaşım noktalarında kamp kurduğunu söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.