Gündem Haber Girişi : 26 Aralık 2019 00:00

‘Çatı ve cephelerde enerji üretimi için her türlü düzenlemeyi yaptık’

‘Çatı ve cephelerde enerji üretimi için her türlü düzenlemeyi yaptık’
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Çatı ve cephelerde güneş enerjisi üretimi için her türlü kolaylığı, düzenlemeyi yaptık. 10 Mayıs'tan bugüne kadar sanayi tesislerimizden 775, mesken abone grubundan toplam 188 başvuru aldık." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Tüketici Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, bu yılki toplantının temasının “iyi uygulamalar” olduğunu söyledi.

Enerjinin dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerden bağımsız olmadığına işaret eden Dönmez, bu durumun özellikle kaynak zengini olmayan ülkeler için öngörülebilirliği zorlaştırdığını dile getirdi.

Dönmez, uluslararası para ve enerji piyasalarındaki konjonktürel oynaklık ve kırılganlığın maliyet bileşenlerinin yönetilmesini de zorlaştırdığını belirterek, “Bu durumun etkilerini azaltmanın yolu da daha fazla yerli ve yenilenebilir kaynağın sisteme dahil edilmesiyle mümkündür. Son üç yılda bu anlamda çok ciddi adımlar attık. Yerli ve yenilenebilir enerjiden elektrik üretimimizi bu yıl yüzde 62 seviyelerine yükselttik.” diye konuştu.

Gelecek 30-40 yıl boyunca elektrik talebinin sürekli artacağına dikkati çeken Dönmez, şöyle devam etti:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.