Havacılık Haber Girişi : 26 Eylül 2019 00:00

Çin’in yeni mega havaalanı açılmaya hazır

Çin’in yeni mega havaalanı açılmaya hazır
Yılda 100 milyon yolcu ve 4 milyon ton kargo taşıma kapasitesine sahip Daxing Uluslararası Havalimanı kapılarını açmaya hazır. Çin’in yeni mega havalimanı olarak lanse edilen Beijing’deki havalimanı, ünlü mimar Zaha Hadid’in imzasını taşıyor.

Çin, kuruluşunun 70’inci yıldönümünde Beijing’in güneyinde mega bir havalimanı açmaya hazırlanıyor. Beijing Daxing Uluslararası Havaalanı’nın, yapımı tamamlanarak uçuşlara hazır hale getirildi, hatta ilk deneme uçuşları da yapıldı. Havacılık sektörünün merakla beklediği yeni havalimanı, Çin ve Beijing’i ikinci bir küresel geçit merkezi haline getirecek.

Şu anda kullanılmakta olan Beijing Uluslararası Havalimanı tam kapasite ile çalıştığı için yeni seferlerin yapılmasına müsait değil, ayrıca havalimanı 2018 yılında 100 milyondan fazla yolcuyu ağırladığı için büyümeyi de destekleyemiyor. Çünkü beklentiler Çin’in 2022’de dünyanın en büyük hava seyahat pazarı olarak ABD’yi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.