Denizcilik Haber Girişi : 23 Şubat 2021 00:16

CSSC Cape Town isimli gemide meydana gelen patlamada 2'si ağır olmak üzere 4 mürettebatın yaralandığı öğrenildi.

CSSC Cape Town isimli gemide meydana gelen patlamada 2'si ağır olmak üzere 4 mürettebatın yaralandığı öğrenildi.

Cebelitarık Liman İdaresi'ne (GPA) göre, geçtiğimiz yıl inşa edilen CSSC Cape Town adlı geminin ön üst güvertesinin yakınında Cebelitarık karasularına girdiği sırada şiddetli bir patlama yaşandı.

Tamamı Çinli olan mürettebatın iki üyesi, Cebelitarık Sağlık Dairesi'nden gelen sağlık görevlileri tarafından gemide tedavi edildi.

İlk müdahale ekipleri diğer iki kazazedeyi acil tedavi için tahliye etmek üzere Algeciras Limanı'ndan tıbbi helikopter talep etti. Cebelitarık'taki St Bernard's Hastanesi’ne nakledilen 40 ve 25 yaşındaki denizciler, ağır yanıkları tedavi  edilmek üzere Sevilla'daki bir yanık ünitesine nakledildiler.

BAYRAK DEVLETİ TEMSİLCİLERİ SORUŞTURACAK

Patlamadan sonra geminin demirleme sisteminin işlevselliğini kaybettiği ve hemen demirleyemediği açıklandı.

Cebelitarık Liman İdaresi, geminin diğer tüm açılardan tamamen çalışır durumda kaldığını ve demirleme ekipmanının onarımının kısa süre içinde başlayacağını belirtti.

İlgili klas kuruluşu ve bayrak devleti temsilcilerinin de bir güvenlik soruşturması yürütmek üzere gemiye katılacağı açıklandı.

gemi_1-190.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.