Genel Haber Girişi : 20 Mayıs 2021 00:06

DFDS ve Dünya Gazetesi’nin iş birliğinde hazırlanan “Kadın için Taşıyoruz” Anadolu Buluşmalarının altıncısı Gaziantep’teydi.

DFDS ve Dünya Gazetesi’nin iş birliğinde hazırlanan “Kadın için Taşıyoruz” Anadolu Buluşmalarının altıncısı Gaziantep’teydi.

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kurumsal İletişim Müdürü Özlem Dalga’nın moderatörlüğünü yaptığı “Kadın için Taşıyoruz” Anadolu Buluşmaları programının Gaziantep bölümüne; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, PERSU Suni Deri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Perihan Çöçelli konuk oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep, OECD ülkeleri arasında “Şampiyon Başkanlık” ödülüne layık görüldüğünü ve önümüzdeki hafta ödülün lansmanı için Paris’e gideceklerini ilk kez Dünya Gazetesi’nde açıkladı.

Kadın girişimciler için kolaylaştırıcı birçok uygulama yaptıklarını ve destek olduklarını belirten Şahin, belediye çalışanlarının yüzde 35’inin kadın olduğunun altını çizdi.

DFDS ve Dünya Gazetesi’nin iş birliğinde hazırlanan “Kadın için Taşıyoruz” Anadolu Buluşmaları programına konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in açıklamaları şöyle;

“Bünyemizde çalışanların yüzde 35’i kadın”

 “2014 yılında büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturduğumdan beri hep şunu söyledik; Hukuki düzenlemeler tamam ama yaşama dokunmak yerelle başlıyor. Öncelikle kendi kurumsal kapasitemizi fırsat eşitliği ilkemize göre düzenleyelim dedik. Bugün bizim fen işleri, altyapı belediyesi, imar işleri, makine ikmal ve birçok birimin daha başında bir kadın var. Burada yüzde 35’i yakaladık. Hep şuna inanırım; bir cinsin bir yerde temsil edilmesi için orada yüzde 30’un üzerine çıkması gerekiyor. Biz buna doğru örnek olalım dedik.

“Pandemiden başlamadan önce akıllı şehirler dedik”

Biz pandemiden önce akıllı şehir dedik. Bunlara iki tane örnek verdik. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerinden olan; Alzheimer hastalığı… Burada bizim hemen Alzheimer merkezi açıp, coğrafi sistemle tanımlayıp hastaların ailesine bir cihaz vererek ve eğitim sistemine alarak onları bilgilendirdik.

İkinci örneğim ise şuydu; İşitme engelli bir anne, bebeğin ağladığını duyamıyor. Onun yanında mutlaka üçüncü bir kişi gerekiyor. Hemen ona bir cihaz vererek, bebeğin ağladığını, kapının çaldığını belli eden bir sistem yapmıştık.”

 “Gaziantep, OECD ülkeleri arasında “Şampiyon Başkanlık” ödülüne layık”

“Bugün size çok önemli bir müjdem var. İlk kez burada söyleyeceğim, çok taze bir haber. Az önce sayın Dışişleri Bakanımız aradı, OECD ülkeleri içerisinde “Şampiyon Başkanlık” diye bir başkanlık var. Türkiye’de ilk kez bu kategori kullanıldı ve Avrupa Büyükelçileri ile Paris Belediye Başkanı başkanlığında bunun Gaziantep’in hak ettiğini, Gaziantep’in şampiyon başkan olduğunu söylediler. Biz bunun lansmanı için önümüzdeki hafta Paris’e gidiyoruz”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.