Havacılık Haber Girişi : 10 Haziran 2022 00:11

DHL Express, Great Place to Work Özel Ödülleri’nde Diversity alanında ödüle layık görüldü.

DHL Express, Great Place to Work Özel Ödülleri’nde Diversity alanında ödüle layık görüldü.

DHL Express; Sürdürülebilirlik Yol Haritası kapsamında tüm çalışanları için güvenli, kapsayıcı ve ilgi çekici bir çalışma ortamı sunmayı hedeflerken, çeşitlilik ve fırsat eşitliğini ön planda tutuyor. Son olarak DHL Express, bu çalışmaları sebebiyle Great Place to Work Enstitüsü tarafından verilen GPTW Özel Ödüller’de Diversity Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Şubat 2021-Nisan 2022 döneminde 103 bini aşkın çalışanın görüşleriyle belirlenen listede; görev süresi, pozisyonu, eğitim durumu, cinsiyeti, yaşı, yetenekleri ve etnik kökeni ne olursa olsun, tüm ekip üyelerinin benzersiz ihtiyaçlarına, bakış açılarına ve potansiyellerine saygı göstermesi sebebiyle DHL Express’in layık görüldüğü açıklandı. Kısa süre önce Great Place to Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde üçüncü olan DHL Express, böylece 2022’de bu alanda üst üste iki büyük başarı elde etmiş oldu.

Deutsche Post DHL Group, ‘herkes için mükemmel iş yeri’ deneyimini sunma hedefiyle yürüttüğü çalışmalarla tüm dünyada sektörüne öncülük ediyor. Grup; LGBTQIA+ çalışanlarının deneyimlerini paylaşabilecekleri RainbowNet adlı şirket içi bir platform kurarak, Kasım 2021’de Avrupa Çeşitlilik Ödülleri’nde Üstün Çalışan Ağı (Outstanding Employee Network) ödülünü aldı.

Almanya’daki en büyük işverenlerden biri olan DP DHL Group; kapsayıcı kurumsal uygulamaları, engelli çalışanların eğitim ve istihdamına yönelik inovatif çözümleriyle 2021 İşte Kapsayıcılık Ödülü’ne (Inclusion Award for Business) layık görüldü. Deutsche Post AG ise 20 yıldan bu yana çeşitliliğin farklı boyutlarına ve fırsat eşitliğine odaklanan örnek çalışmalarıyla birçok kez Total E-Quality ödülünün sahibi oldu.

‘Çeşitlilik, giderek önem kazanan bir rekabet faktörü’

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, çeşitlilik ve kapsayıcılık bakış açısıyla dünyada örnek bir şirket olmayı sürdüreceklerini söyledi: “DHL Express olarak iş gücümüzün çeşitliliğini büyük bir güç olarak görüyoruz. Çeşitlilik, bizi benzersiz bireyler yapan tüm farklılıklar demektir. Biz çeşitliliği cinsiyet, ırk, din, yaş, köken gibi özelliklerin ötesinde bir şey olarak algılıyoruz. Hepsi farklı becerilere, deneyimlere ve görüşlere sahip, farklı kültürlerden insanları şirketimizin çatısı altında bir araya getiriyoruz. Grubumuzun dünyada yarım milyondan fazla çalışanı var ve tüm çalışanlarımıza eşit fırsatların sunulduğu, güvenli ve kapsayıcı bir iş ortamı sağlıyoruz. Grubumuzun bu alandaki çalışmalarının hem Türkiye’de hem de dünyada prestijli organizasyonlar tarafından ödüllendirilmesi bize mutluluk veriyor.”

DHL Express Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Müge Arslan ise “Fırsat eşitliği, üstün bir hizmet ve müşteri memnuniyetinin kilit noktası. Çeşitlilik, ekiplerimizin daha iyi kararlar almasını sağlıyor ve şirketimizin başarısına pozitif katkı sunuyor. Aslında güçlü bir kurumsal çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürünün, yetenekleri elde tutmak için giderek daha da önem kazanan bir rekabet faktörü olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

DP DHL Group fırsat eşitliği ve çeşitlilik için neler yapıyor?

  • DHL Express Türkiye, kadın çalışanların kendilerini geliştirebilmeleri için yıllardır DHL4Her adlı bir program yürütüyor. Bu çalışmalarıyla DHL Express, Great Place to Work tarafından Türkiye’de Kadınların Çalışabileceği En İyi İş Yeri seçildi.
  • Şirket bünyesinde kadın çalışanların oranı yaklaşık %30, kadın yönetici oranı ise %40’ın üzerinde.
  • DP DHL Group, geleceğin kadın liderlerini eğitmek ve teşvik etmek için Shift up a Gear adlı bir program başlattığını duyurdu.
  • Köln’deki DHL Express merkezinde otizmli çalışanların ihtiyaçlarına daha iyi cevap vermek ve onları ekiplere etkin bir şekilde entegre etmek için bir katılım departmanı kuruldu.
  • Leipzig’de bulunan DHL Express merkezinde işitme engelliler için özel bir proje başlatıldı. İşitme engeli olan çalışanlar için uygun şartları oluşturmak amacıyla çağrı cihazları ve yanıp sönen ışıklar kullanılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.