Lojistik Haber Girişi : 06 Mart 2023 00:00

Fesco, Türkiye’de bir yan kuruluş açtığını ve merkezin Mersin’de olduğunu duyurdu.

Fesco, Türkiye’de bir yan kuruluş açtığını ve merkezin Mersin’de olduğunu duyurdu.

Fesco, aynı zamanda Nükleer Enerji Santrali Akkuyu NGS’nin lojistik operatörü olarak faaliyet gösteriyor.
Fesco, Türkiye’nin ülkedeki müşterilere eksiksiz nakliye ve lojistik hizmetleri sağlayacağı kaydedilirken, yeni şirketin enerji, petrokimya ve gaz alanında Türkiye ve Orta Asya ülkelerinde inşaatı devam eden projeler için proje yüklerinin teslimatını organize etmeye odaklanacağı belirtildi.
Şirketin yönetim kurulu başkanı Andrey Severilov, büyük boyutlu yüklerin taşınması da dahil olmak üzere proje lojistiğini de yürüteceklerini bildirdi.
Hem Türk hem de Rus şirketlerinden gelen yoğun talep üzerine, Fesco’nun bölgedeki genişlemesini artıracak olan yan kuruluş açmaya karar verdik” diyen Severilov, yeni şirketin grubun mevcut Rus-Türk hizmetlerini desteklemenin yanı sıra organizasyona da odaklanacağını sözlerine ekledi.
Liman, demiryolları ve entegre işletmeler alanındaki varlıkları ile Rusya’nın en büyük özel taşımacılık şirketlerinden biri olan Fesco, özellikle Vladivostok Ticari Deniz Limanı, demiryolu işletmecileri Transgarant’a ve Russkaya Troika montaj platformlarının işletmecisi Dalreftrans işletmelerini bünyesinde bulunduruyor.
Grubun sahip olduğu konteyner hacminin toplamda 132 bin TEU olduğu tahmin ediliyor.
Akkuyu NGS ile Fesco arasında imzalanan anlaşmaya göre Fesco taşımacılık grubu, üç yıl boyunca Akkuyu NGS inşaat projesi çerçevesinde deniz yoluyla teslim edilen tüm malların elleçlenmesini sağlayarak tek bir lojistik operatörü olarak hareket edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.