Sektörden Haber Girişi : 24 Mart 2019 00:00

Ford Trucks gözünü Batı Avrupa pazarına dikti

Ford Trucks gözünü Batı Avrupa pazarına dikti

Dünyanın farklı coğrafyalarında 36 ülkede faaliyet gösteren Ford Trucks, Batı Avrupa ülkelerinde büyüme hedefi kapsamında İspanya, İtalya ve Portekiz öncelikli olmak üzere 7 yeni ülkede bayilik görüşmelerine başladı.

ford-trucks-bati-avrupaya

Uluslararası pazarlarda büyümesini Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türkî Cumhuriyetlerin ardından, Orta ve Doğu Avrupa’da gerçekleştirdiği bayi açılışları ile sürdüren Ford Trucks, şimdi de ağır ticari dünyasının en prestijli pazarlarından Batı Avrupa’ya açılmanın hazırlıklarını yapıyor. Batı Avrupa ülkelerinde büyüme hedefi kapsamında İspanya, İtalya ve Portekiz öncelikli olmak üzere 7 yeni ülkede bayilik görüşmelerine başlandı.

Ford Trucks’ın Batı Avrupa açılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Trucks, Ford Otosan’ın geleceği için çok önemli bir girişim. 2010 yılından bu yana Ford Trucks işine yaptığımız yatırımın en önemli noktasındayız. Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve İnönü fabrikamızda üretilen yeni çekicimizin kazandığı başarının ardından Avrupa’dan 70’e yakın bayilik talebi aldık. Bunun üzerine Batı Avrupa pazarına yönelik planlarımızı öne çektik. Avrupa pazarında büyümek ihracat fırsatlarımızı geliştirecek.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.