Limanlar Haber Girişi : 21 Ağustos 2022 17:03

Global Yatırım Holding’in konsolide gelirleri, 2 Milyar 410,7 Milyon TL olarak açıklandı.

Global Yatırım Holding’in konsolide gelirleri,  2 Milyar 410,7 Milyon TL olarak açıklandı.

Global Yatırım Holding’in performansında geçtiğimiz yıla oranla büyük bir artış gözlemlendi. Covid-19’un azalan etkisi ve iş kollarının güçlü performansları nedeniyle 2022 yılınıın ilk yarısında Global Yatırım Holding, büyük bir ivme kazandı.

Bir önceki yılın aynı dönemine göre IFRIC 12 etkisi hariç tutulduğunda yüzde 285 artışla 2 milyar 410,7 milyon TL oldu. Konsolide operasyonel faiz vergi amortisman öncesi karı (FAVÖK) ise aynı dönemde yüzde 565 artarak 714,2 milyon TL’ye yükseldi.

2021 yılının ilk 6 ayındaki 417,7 milyon TL net zarara kıyasla, 2022’nin aynı döneminde 81,3 milyon TL konsolide net kâr açıkladı. Söz konusu kar rakamının içerisinde 339,4 milyon TL’si amortisman gideri ve 66,8 milyon TL’si kur farkı gideri olmak üzere toplamda 406,2 milyon TL’lik nakit çıkışı gerektirmeyen gider yer aldı.

Amortisman giderleri, Türk Lirası’nın diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle 2021’in ilk 6 ayında gerçekleşen 173,2 milyon TL’den, bu yılın ilk 6 ayında 339,4 milyon TL seviyesine yükseldi.

Ortalama döviz kuru aynı kalsaydı, amortisman ve itfa giderleri 153,4 milyon TL daha düşük açıklanacaktı.

GYH CEO’SU MEHMET KUTMAN’DAN AÇIKLAMA

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, geçtiğimiz yıla oranla şirkette yaşanan yükseliş ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada ;

‘ Tüm iş kollarımız, 2022’nin ikinci çeyreğinde, pandemi sonrası normalleşmeye dönüşün altını çizen üstün performans sergiledi. Pandemiden kaynaklı seyahat kısıtlamalarının geniş çapta hafifletilmesi, Karayipler’in yüksek sezonunun başlamasıyla aynı zamana denk geldi. Böylece Karayipler’deki Global Ports Holding limanlarına gelen gemi ve yolcu sayılarında önemli bir toparlanma yaşandı. ‘ ifadelerini kullandı.

‘İŞ KOLLARIMIZDA SERGİLENEN ÜSTÜN PERFORMANS ETKİLİ OLDU’

Global Yatırım Holding’in Mali İşler Grup Başkanı Ferdağ Gılbir ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

‘ FAVÖK rakamlarımız, Covid 19’un önemli ölçüde azalan etkisi ve tüm iş kollarımızda sergilenen üstün performans ile 2022’nin ikinci çeyreğinde önemli ölçüde arttı. Böylece Net Borç / FAVÖK verilerimizde olumlu yönde etkilendi. 2022 mali yılında konsolide gelirlerimizi üç katına konsolide FAVÖK’ü ise yıllık bazda dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. ‘ ifadelerini kullandı.

GLOBAL HIZLI BİR İVME KAZANDI

Global Yatırım Holding (GYH), 2022 yılı ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Global Yatırım Holding’in performansındaki iyileşme, Covid-19’un kaybolmaya başlayan etkisi ve iş kollarının faaliyetlerinin güçlendirilmesine paralel olarak 2022’nin ilk yarısında hızlı bir ivme kazandı. Grup, ilk yarıda bir önceki yılın aynı dönemine göre IFRIC 12 etkisi hariç tutulduğunda yüzde 285 artışla 2 milyar 410,7 milyon TL’lik konsolide gelir elde etti.

EN ÇOK KATKIYI GAZ İŞ KOLU VERDİ

Tüm iş kollarının güçlü katkısıyla neredeyse 4 katlık artış yaşanan konsolide gelire en çok katkıyı ise gaz iş kolu gerçekleştirdi. Global Yatırım Holding’in, aynı dönemde konsolide operasyonel faiz vergi amortisman öncesi karı (FAVÖK) ise yüzde 565 artarak 714,2 milyon TL’ye ulaştı.

 Konsolide FAVÖK’e en güçlü katkı ise limanlar ve gaz iş kolundan geldi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.