Lojistik Haber Girişi : 01 Şubat 2024 09:15

GlobalLink Lojistik, Turkish Cargo’nun Türkmenistan’daki resmi satış acentesi olarak atandı.

GlobalLink Lojistik, Turkish Cargo’nun Türkmenistan’daki resmi satış acentesi olarak atandı.

Bu yeni ortaklık, GlobalLink Lojistik’in sunduğu hizmetlerin kapsamını genişletiyor. Şirket, Karayolu Feeder Hizmeti, Tehlikeli Mal Yönetimi ve Ekspres Kargo Hizmeti gibi alanlarda hizmet verecek ve müşterilerine gerçek zamanlı gönderi takibi imkanı sunarak güvenilirlik ve şeffaflığa vurgu yapacak.

GlobalLink Lojistik, uluslararası arenada geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Bu hizmetler arasında ekspres, charter, multimodal ve kurye hava kargo hizmetleri bulunuyor.

Öte yandan, Turkish Cargo filosunu genişletme ve güçlendirme yönünde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz ay beş Airbus A350 kargo uçağı siparişi, bu genişleme stratejisinin bir parçası. Ayrıca şirket, önümüzdeki beş yıl içinde kargo filosunu 24 uçaktan 40 uçağa çıkarmayı hedefliyor.

IATA’nın istatistiklerine göre, Turkish Cargo, 2016 yılında en yoğun 20. kargo taşıyıcısı iken, 2022 yılında 7. sıraya yükseldi. Bu başarı, özellikle İstanbul Havalimanı’nın açılması ve buraya taşınan yeni, modern kargo merkezi ile desteklendi. Şirket, İlaç, Bozulabilir Maddeler, Canlı Hayvanlar ve Lityum Piller için IATA CEIV sertifikalarına sahip.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.