Lojistik Haber Girişi : 08 Eylül 2022 20:07

Globelink Ünimar, Türkiye’nin dış ticaretine paralel olarak Avrupa Birliği, Kuzey Amerika ve MENA Bölgesi’ne yoğunlaştı.

Globelink Ünimar, Türkiye’nin dış ticaretine paralel olarak Avrupa Birliği, Kuzey Amerika ve MENA Bölgesi’ne yoğunlaştı.

Geniş hizmet ve acente ağıyla birlikte tedarik zinciri yönetiminin her adımında uçtan uca lojistik hizmeti sunan Globelink Ünimar, 2022’nin ilk yarısında da büyümeye devam etti. Şirket, 2021 yılının aynı dönemine kıyasla müşteri firma sayısını yüzde 40’a yakın artırdı. Bunun yanında, büyüme sadece müşteri sayısıyla sınırlı kalmadı. Faaliyet gösterilen destinasyonlara da yaklaşık 100 yeni ekleme yapıldı. Hizmet ağına yeni eklenen lokasyonlar içerisinde Birleşik Krallık’tan Lüksemburg’a, Çin’den Azerbaycan’a kadar birçok destinasyon yer alıyor. Şirket, Türkiye’nin dış ticaretine paralel olarak Avrupa Birliği, Kuzey Amerika ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesine yoğunlaşırken, 2022’nin ilk altı ayında en çok ithalatı ise Çin’den yaptı.

Globelink Ünimar’ın faaliyetlerinin önemli bir bölümünü yurt dışı destinasyonlar oluşturuyor. Köklü lojistik şirketi bu sebeple paydaşlarının uluslararası pazarlarda yer almasını sağlarken dış ticaretin gelişimine de katkıda bulunmaya devam ediyor. Kuzey Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas başta olmak üzere MENA Bölgesi ülkeleri, İspanya başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri Globelink Ünimar’ın en çok ihracat yaptığı bölgeler arasında yer alıyor. Çin, Birleşik Krallık, Singapur, Hong Kong ve Hindistan ise en çok ithalat yapılan ülkeler olarak öne çıkıyor.

Tüm sektörlere entegre lojistik hizmeti sunuluyor

Lojistik sektöründeki tecrübesiyle uzun bir süredir birçok müşterisine entegre lojistik hizmeti sunan Globelink Ünimar, neredeyse her sektörle dirsek temasını sürdürüyor. Şirketin yoğunlaştığı sektörler arasında tekstil ve tekstil aksesuarları, makina ve endüstriyel sistemler, gıda, dış ticaret, otomotiv ve yan sanayi ilk sıralarda yer alırken tüm sektörlere hizmet sunmaya devam ediyor.

Yılın ilk yarısına ilişkin görüşlerini aktaran Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, “Şirket olarak yılların tecrübesi, bilgi birikimi ve uzman ekibimizle birlikte birçok sektörle çalışmakta ve bu sektörlerdeki müşterilerimize koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışıyla hizmet vermekteyiz. Sahip olduğumuz geniş acente ağımızın yanında sunduğumuz üstün kaliteli hizmetle her geçen gün daha da büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz. 2022 yılının ilk yarısında da dünyada yaşanan hızlı gelişmelere rağmen güçlü bir büyüme sergiledik. Bu dönemde; İzmit-Dubai denizyolu servisini devreye alırken, Çin'den İstanbul'a sunduğumuz multimodal servisimizle de hızlı, güvenilir ve esnek çözümlerimizi genişletmeye devam ettik. Yeni müşterilerimiz ve yeni destinasyonlarımızın verdiği şevkle bundan sonraki dönem için çalışıyor ve kendimizi daima bir adım ileri taşımak için var gücümüzle çabamızı sürdürüyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.