Havacılık Haber Girişi : 04 Nisan 2019 00:00

HAVADA HAYAT KURTARAN PARAŞÜT

HAVADA HAYAT KURTARAN PARAŞÜT

Uçaklar için paraşüt sistemleri üreten BRS Aerospace, şimdiye kadar 400 kişinin hayatının kurtulduğunu açıkladı

Uçaklar için paraşüt sistemleri üreten BRS Aerospace Başkanı Enrique Dillon, “Bu bir dönüm noktasıydı. Paraşüt sisteminin güvenlik açısından yararı kanıtlandı. 400 insan bu sistem sayesinde hayatta kaldı” diye konuştu

En son olayda, motoru duran bir Cirrus uçağında devreye giren paraşüt sistemi sayesinde hem pilotun hem yolcunun hayatı kurtuldu. Karayipler’de Grand Turk Adaları yakınında uçak denize inerken, olayı yara almadan atlatan pilot ve yolcu, bir yolcu gemisi mürettebatınca kurtarıldı.

BRS paraşüt sistemi, bir roket düzeneğiyle birlikte uçağın gövdesine monte ediliyor ve tehlike anında manuel ya da otomatik olarak devreye girerek, hava akımındaki uçağı yavaşlatıyor ve hayat kurtarıyor.

BRS Aerospece şirketi, son 35 yılda, deneysel uçaklardan, sportif uçaklara, sertifikalı uçaklardan askeri eğitim uçaklarına kadar toplamda 30 bin adet paraşüt sisteminin kurulumunu gerçekleştirdi. Şirketin verilerine göre her 120 sistemden birisi tehlike anlarında son çare olarak aktif edildi ve gerek pilotlar gerekse yolcular yaşama tutunmayı başardı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.