Havacılık Haber Girişi : 31 Mayıs 2022 14:18

Hitit’in Hava Kargo Yönetim Sistemi çözümü Türkmenistan Havayolları’nda kullanılmaya başladı.

Hitit’in Hava Kargo Yönetim Sistemi çözümü Türkmenistan Havayolları’nda kullanılmaya başladı.

Dünyanın önde gelen havacılık teknoloji şirketi Hitit Hitit, ödüllü yolcu hizmet sistemleri, operasyonel hizmetler ve muhasebe çözümleri gibi temel havacılık bilgi teknolojileri çözümlerinin yanı sıra, kargo çözümleri ile de büyümeye devam ediyor. Dünya genelinde 57 farklı havayolu ve seyahat sektörü şirketine hizmet veren şirketin Hava Kargo Yönetim Sistemi Çözümü (Crane CGO) ürünü, Türkmenistan Havayolları tarafından kullanılmaya başlandı. Türkmenistan’ın ulusal havayolu şirketi olan Türkmenistan Havayolları, 2016 yılından bu yana yolcu hizmet sistemleri alanında Hitit ile çalışıyordu. Hitit ile uzun yıllara dayalı iş birliğini çeşitlendiren Havayolu, tüm kargo süreçleri için Hitit Crane CGO çözümünü kullanacak.

Dünya genelinde 57 farklı havayolu ve seyahat sektörü şirketine hizmet veren şirketin hava kargo alanında uzman ekibi tarafından en yeni teknoloji ile hazırlanan Crane CGO, Türkmenistan Havayolları tarafından kullanılacak. Mevcut kargo taşımacılığı sürecindeki eksiklikleri ve sorunları en iyi şekilde kompanse eden Crane CGO, tedarik zincirindeki tüm ekosistemin rahatlıkla kullanabileceği bir çözüm.

Havayolları hizmet yelpazesini genişletme eğiliminde

Konu hakkında konuşan Hitit’in Ulaştırma Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atilla Lise: “Crane CGO yazılım ürünümüz ile hava kargo operasyonları için en kapsamlı ve eksiksiz çözümü sektöre sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hava kargonun önemi ve operasyonları özellikle pandemi döneminde oldukça arttı. Havayolları için kargo ürünü artık ikincil ürün olmaktan çıkıp yolcu ürünü kadar önemli bir ürün olarak kabul görmeye başladı. Zira kargo, havayolu şirketleri için özellikle kırılgan ve zor dönemlerde çok önemli gelir sağlayıcı bir kalem olarak öne çıkıyor. Kargo çözümleri çatımız içindeki diğer ürünümüz olan Yerel Kargo Hizmetleri (Crane DOM) çözümümüz de bu dönemde oldukça rağbet gördü. Benzer ilgi Crane CGO ürünümüzün için de post-pandemi sonrasında artarak devam ediyor. Havacılık endüstrisi için bir turnusol görevi gören Covid-19 sonrası artık havayolu şirketlerinin karşılaşılabilecek risklere karşı hizmet yelpazesini genişletme eğiliminde olduğunu görüyoruz. Havayolu şirketlerinin en hızlı şekilde adapte olabilecekleri ve süreçlerine entegre edebilecekleri yeni alanların başında hava kargo geliyor. Bu nedenle Hitit’in son teknoloji ile üretilmiş ve hava kargo süreçlerine yılların verdiği tecrübe ile hakim uzman ekibinin geliştirdiği ürünlerin satışının önümüzdeki dönemlerde artmasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.