Gündem Haber Girişi : 10 Ekim 2021 18:38

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda Lojistik Sektörü toplantısı gerçekleştirildi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda Lojistik Sektörü toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Zeki Aksu, S.S 08 Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil Yıldırım, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alişan Ender Topaloğlu, Nakliye ve Lojistik Sektörü temsilcileri katılım sağladı.

Sarp Kara Hudut Kapısını kullanarak yurt dışına çıkış yapan tır ve kamyonlarda dönem dönem yaşanan uzun kuyrukların engellenebilmesi için 07.10.2021 tarihinde alınan kararlarla ilgili toplantının açılış konuşmasını yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek: “‘Nakliye ve Lojistik Sektörünün sorunlarını dinleyerek gerekli mercilere aktarılmasını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle sahada olan sizlerden sorunları ve talepleri dinleyerek çözüm önerileri yaratmaya çalışacağız.’ ifadelerini kullandı.

Tır parklarında yaşanan sıra ve fiş sorunu, yeni açılan Arhavi Tır Parkının Hopa Tır Parkı ile koordineli bir şekilde çalışmasının sağlanması, Gürcistan’a geçiş esnasında gümrükte yaşanan aksamaların giderilmesi, Tır Şoförlerinin mesaj usulü ile yönlendirilmesi konuları hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen soru cevap bölümünün ardından uygulamaya konulan sistemin 10-15 gün süre ile denenmesine aksaklıklar oluşması halinde tekrar bir araya gelerek çözüm yollarının aranmasına karar verildi ve toplantı sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.