Denizcilik Haber Girişi : 21 Ağustos 2023 19:04

Hubtic, firmaların talepleri üzerine armatörler ile görüşerek limanlardan özel fiyatlar alıyor.

Hubtic, firmaların talepleri üzerine armatörler ile görüşerek limanlardan özel fiyatlar alıyor.

Dijital lojistik şirketi Hubtic, küresel ekonomik büyümedeki yavaşlama ve resesyon riski nedeniyle konteyner ticaretindeki daralmanın aşağı yönlü revize edildiği bu dönemde, özel liman ve navlun fiyatlarıyla müşterilerinin kârlılığını artırmaya odaklanıyor. 60’tan fazla ülkede 100’e yakın rotaya deniz yolu taşımacılığı yapan Hubtic’in CEO’su Abdullah Cansu, firmalar için aldıkları özel fiyatlar ve taşımacılık hizmetleri hakkında bilgi verdi.

“Armatörlerden özel fiyat alıyoruz”

Deniz yolu taşımacılığındaki maliyetleri azaltmak için liman ve navluna yönelik özel fiyatlar aldıklarını belirten Cansu, “Hizmet verdiğimiz 170’i aşkın ihracatçı ve ithalatçı müşterimizin talepleri doğrultusunda armatörler ile görüşerek avantajlı fiyat teklifleri alıyoruz. Bu sayede müşterilerimizin lojistik maliyetlerini düşürüp, kârlılıklarını artırmalarına katkı sunuyoruz. Bu dönemde en fazla talep ABD, İsrail, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki limanlar için geldi. Görüşmelerimiz neticesinde ABD’de New York, Norfolk, Savannah limanlarında maliyet avantajı sağlamaya başladık. İsrail’deki pek çok limandan özel fiyat alabiliyoruz. Kuzey Afrika’da Fas, Cezayir ve Tunus; Orta Doğu’da ise Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’daki armatörler ile anlaşma sağladık. Üstelik müşterilerimiz platformumuz üzerinden yalnızca bir dakikada kendileri için en uygun fiyatı alabiliyor” dedi.

“Standart kargolardan tehlikeli kimyasallara kadar taşıma yapıyoruz”

Deniz yolunda hem tam konteyner (FCL) hem de parsiyel yük (LCL) taşıma yapabildiklerini belirten Cansu şöyle devam etti; “Bu sayede büyük ölçekli firmalardan KOBİ’lere kadar her ölçekte firmaya hizmet verebiliyoruz. Deniz yolu taşımacılığını limandan limana yapmamızın yanı sıra müşterilerimizin taleplerine bağlı olarak yükün alınması ve son teslimini de kapsayacak şekilde kapıdan kapıya da gerçekleştirebiliyoruz. Bu yüklerde bir kısıtımız bulunmuyor yani standart kargo, farklı ebat ve hacimlerdeki yükleri kapsayan proje kargo ve tehlikeli kimyasallar gibi Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından sınıflandırılan kargolar olmak üzere tüm taşımacılık hizmetlerini yapabiliyoruz.”

Cansu ayrıca geliştirdikleri takip sistemi sayesinde yükün hem deniz hem de kara yolundaki her aşamasının müşteriler tarafından izlenebildiğini söyledi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.