Otomotiv Haber Girişi : 07 Haziran 2022 22:30

Hyundai TUCSON 3.710 puan alarak finale kalan 7 otomobil arasından birinci seçildi.

Hyundai TUCSON 3.710 puan alarak finale kalan 7 otomobil arasından birinci seçildi.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7’incisi organize edilen ve tüm aşamalarında büyük heyecan yaşanan “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi Hyundai TUCSON oldu. İstanbul Park’ta gerçekleştirilen final töreninde OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda ….. puan alan Hyundai TUCSON birinciliğe ulaştı.

Yarışmanın ilk etabında; 38 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer almaya hak kazandı. Finale kalan modeller “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. “Yılın Otomobilini” belirleyen ikinci etapta ise; “Citroen C4, Honda Civic, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz C Serisi, Nissan Qashqai, Opel Mokka, Renault Taliant” finale kalmaya hak kazandı.

HANGİ OTOMOBİL KAÇ PUAN ALDI?

Birinciliği kazanan Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, OGD Başkanı Ufuk Sandık’ın elinden ödülünü alırken yaptığı konuşmada “Yaklaşık 7 yıldır otomotiv endüstrisinin en önemli organizasyonlarından birini yönetiyorsunuz. Ve bunu hiç değişmeyen bir şeffaflıkla gerçekleştiriyorsunuz biz sizi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Birinci seçilen Hyundai TUCSON “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. Tebrik ediyoruz.

Öte yandan, bu yıl ilk kez verilen yılın inovasyonu ödülüne Fiat Yol Arkadaşım Connect layık görüldü.

Yılın Basın Lansmanı ödülünü de Fiat Egea aldı. Yılın Tasarım Yarışması’nda ise en fazla oyu alan BMW 4 Serisi Grand Coupe oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.