Gündem Haber Girişi : 25 Mart 2021 00:12

IATA, krizin başlamasından bu yana ilk kez Hava Kargo talebinin COVİD öncesi seviyelere (Ocak 2019) geri döndüğünü açıkladı

IATA, krizin başlamasından bu yana ilk kez Hava Kargo talebinin COVİD öncesi seviyelere (Ocak 2019) geri döndüğünü açıkladı

Kargo ton-kilometre (CTK'ler *) cinsinden ölçülen küresel talep, Ocak 2019'a göre% 1,1, Aralık 2020'ye göre ise% + 3 arttı. Tüm bölgelerde hava kargo talebinde bir önceki aya göre ve Kuzey Amerika ve Afrika en güçlü oyuncular olarak görülüyor.

 Küresel İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Ocak ayında 53,5 artış kaydedildi.

Hava kargo talebinin önemli bir göstergesi olan imalat PMI'nın yeni ihracat siparişleri bileşeni, CTK'nın daha da gelişmesine işaret  etti. Bununla birlikte, COVID-19'un yeniden canlanması gelişmekte olan pazarlarda ihracat işini olumsuz etkilediğinden, metriğin performansı, Q42020'ye kıyasla daha az sağlam kaldı. Bu durum devam ederse veya diğer belirteçler genişlerse, gelecekteki hava kargonun büyümesini etkileyebilir.

Stokların seviyesi, satış hacimleriyle karşılaştırıldığında nispeten düşük kalıyor. Tarihsel olarak bu, işletmelerin hava kargo hizmetlerini de kullandıkları stoklarını hızla doldurmaları gerektiği anlamına geliyordu.

Hava kargonun geldiği bu nokta doğrultusunda  IATA Genel Direktörü ve CEO'su Alexandre de Juniac, " Hava kargo gibi yüksek değerli ticaret, COVID'den zarar gören ekonomilerin eski haline getirilmesine yardımcı olmak için hayati önem taşıyor - hava kargosunun öngörülebilir gelecekte devam etmesi gereken hayat kurtaran aşıların dağıtımında oynadığı kritik rol de cabası," dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.