Otomotiv Haber Girişi : 17 Ekim 2022 21:01

İtalyan firmaların, özel veya devlet fark etmeksizin üretimlerini Türkiye'ye kaydıracağı açıklandı.

İtalyan firmaların, özel veya devlet fark etmeksizin üretimlerini Türkiye'ye kaydıracağı açıklandı.

Salgın döneminde başlayan sorunlar halen daha halledilemediği için Avrupalı firmalar üretimlerini artık farklı noktalara kaydırmak istediklerini beyan etti. Avrupa üretimini, en yakın, kaliteli istihdam, iş gücü potansiyeli, lojistik ve tedarikte sorun olmayacak istenilen tüm özellikte faktörlerin bulunduğu Türkiye'ye üretim kaydıracak.

ÜRETİM TÜRKİYE'YE KAYDIRILACAK

Dünya ülkeleri arasında her alanda üretim potansiyeli en iyi ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Hem nüfus hem de çeşitlilik bakımından her sektörde etkin faaliyet gösterebilecek, ham maddeye yakınlık, lojistik ve tedarik zincirinde sorun oluşmayacak ülkeler arasında Türkiye ilk sırada yer alıyor. İtalyan otomotiv devi avantajı kullanacağını açıkladı. Yıllardır Uzak Doğu'da faaliyet gösteren özel ve devlet şirketleri yönünü değiştirecek.

OSD Başkanı Cengiz Eroldu, 'Uzak Doğu üretim merkezlerinden Türkiye'ye yönelik bir hareket var. Türkiye'ye gelmek isteyen İtalyan firma sayısında artış var. Bunu gözlemliyoruz.' diyerek konuştu.

Lojistik ağ ve tedarik süreci, pandemi nedeniyle iki yıldır belini doğrultamıyor. Baş edilemeyen sorunlar çözüme kavuşamadığı üstüne enerji krizinin eklenmesiyle otomotiv sanayisinin Uzak Doğu'da tamamıyla bittiği söyleniyor.

'TÜRKİYE'DE ENERJİ FİYATLARI AVRUPA'DAN DAHA UCUZ'

Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Cengiz Eroldu, 'Türkiye'de enerji fiyatları Avrupa'dan daha ucuz. Bizde şu an için bir duruş görünmüyor. Fakat son çeyrek bu konuda birçok sürprize açık. Çip krizinden dolayı geçmişte birçok üretim aksaması yaşadık. Şimdi enerji yüzünden parça üretiminden kaynaklı bütünü etkileyen bir tablo ortaya çıkabilir.' diyerek enerji krizinde yaşananları aktardı.

Ukrayna Savaşı, taraflara arasından çok tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Aynı zamanda Ukrayna'da ağır insani dram yaşatıldı. Rusya'nın tavır ve tutumu, haklılık göstergesi adı altında 'özel askeri operasyon' niteliği taşıdığını belirten çatışma, kriz ve savaş isteği 1945 yılında beri bitmeyen ceketine yapışmış bir özelliktir. Süper güçler arasında paylaşılamayan Ukrayna, tüm dünyayı uzun süre daha felakete sürükleyecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.