Lojistik Haber Girişi : 16 Temmuz 2022 22:40

Kamyon ve Tır Garajı Bursa'da nereye taşınacak?

Kamyon ve Tır Garajı Bursa'da nereye taşınacak?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, şehir içinde kaldığı için kent trafiğini oldukça sıkıştıran, esnafın ise güvenlik açısından şikayetçi olduğu Kamyon ve Tır Garajı'nı şehrin batısına taşımak için çalışma yaptığı öğrenildi.

Bursa'nın yükünü sırtlayan kamyoncu esnafı mevcut Otosansit yanındaki garajından taşınabilir. Gerek nakliye firmalarının gerekse kamyoncu esnafının mevcut alandan memnun olmadığı her fırsatta dile getiriliyordu. Güvenlik başta olmak üzere şehrin içinde kalması nedeniyle trafik yoğunluğunun oluşması dolayısıyla da yakıt açısından yoğun trafiğin sonucu maliyetlerinin artması, kamyoncu esnafının farklı bir yer talep etmesinin başlıca nedenleriydi.

Öte yandan şehrin doğusunda kalan garajın, yüksek bir oranla şehrin batısından yük alıp yük indiren esnafa ayrıca külfeti de olmaktaydı. Tam bu noktada BTSO'nun; Kamyon ve Tır Garajının, bahsedilen nedenlerden dolayı TEKNOSAB ile Bursa-İzmir Otoyolu ve hızlı tren istasyonunun olduğu batı tarafına Minteks'e yakın bir konuma taşımak için bir yer belirlediği ve bu konuda ciddi adımlar atıldığı öğrenildi. TEKNOSAB'ın açılmasına yakın bir zamanda garajın taşınacağı belirtildi. Garajın taşınması ile hem yükü taşıyan hem de yükü taşınan kesimin maliyetlerinde azalma olacağı, hava kirliliğinin azalacağı ve şehir trafiğinin rahatlayacağı hesaplandı.

Bursa Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Yusuf Aydın, Kamyon ve Tır Garajı'nın şehrin içinde kaldığı için belediyeler tarafından sürekli yer arandığını ve taşıma girişimlerinin hep olduğunu, kamyoncu esnafının da trafik nedeniyle yakıt ve amortisman maliyetinin arttığını belirtti. Başkan Aydın, esnafın tek bir yere toplanacağı taşınmanın destekçisi olacaklarını ifade etti.

KAYNAK: ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.