Karayolları Haber Girişi : 09 Aralık 2019 00:00

‘Kar kartalları’ göreve hazır

‘Kar kartalları’ göreve hazır
Bingöl'de 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, kar nedeniyle yolu kapanan köylerde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için göreve hazır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, çetin geçen kış aylarında yolu kapanan köylerde hastaların imdadına yetişmek için cansiperane görev yapan “Kar kartalları” hazırlıklarını tamamladı.

Sağlık Bakanlığınca sağlanan imkanlar sayesinde, her türlü teçhizatla donatılan ekipler, havada, karada ve denizde, acil hastalara, doğal afete maruz kalan kişilere ve karda mahsur kalan vatandaşlara anında müdahale kabiliyeti kazandı.

Bingöl Valiliği koordinasyonunda çalışmalarını yürüten İl Sağlık Müdürlüğü Acil Komuta Kontrol Merkezi bünyesinde oluşturulan 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri de kış şartlarının yoğun hissedildiği zorlu coğrafyada kar ve tipi nedeniyle yolu uzun süre kapalı kalan köylerde yaşayan hastaların umudu oluyor.

Bingöl’ün yanı sıra takviye amaçlı zaman zaman bölge illerine de sevk edilen ekipler, kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı yerleşim yerlerindeki hastalara arazi koşullarına göre ambulans, yarım ve tam paletli ambulans ile kar motoru kullanarak ulaşıyor.

Acil Komuta Merkezine gelen ihbarlar doğrultusunda görevlendirilen ekipler, 3 dakika içinde arazi şartlarına uygun olan araçla yola koyuluyor.

“Kar kartalları” gece gündüz demeden, kar engelini aşarak ulaştıkları vatandaşları en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırıyor.

“Temennimiz bu yıl da tüm hastalarımıza ulaşmak”

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Sefer Özge,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.