Gündem Haber Girişi : 16 Şubat 2023 01:40

Katar, 2022 Dünya Kupası'nda kullandığı konteynerleri Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine gönderme kararı aldı.

Katar, 2022 Dünya Kupası'nda kullandığı konteynerleri Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine gönderme kararı aldı.

Dünya Kupası’ndaki konteynerler Türkiye’ye geliyor. 2022 Dünya Kupası’nın düzenlendiği Katar, turnuvada kullandığı konteynerleri depremzedeler için Türkiye ve Suriye’ye gönderme kararı aldı.

10 bin adedi bulan konteynerlerin 350 tanelik ilk bölümü 12 Şubat Pazar günü Türkiye’ye gönderildi.

Portatif yapılar deprem bölgelerinde barınma ve tuvalet ihtiyacı için kullanılacak.

NATO DA 1.000 KONTEYNER GÖNDERECEK

Öte yandan, NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, en az 1000 konteynerden oluşacak ve depremzedelerin barınmasını sağlayacak tesislerin Türkiye'ye gönderilmesi için hazırlıklar bir süre önce başladı.

"Yarı kalıcı" barınma tesislerinin Türkiye'ye nakliyesi ve kurulması için önce 6 kişilik keşif ekibi saha incelemesi yaptı. Ardından İtalya'nın Taranto kentindeki NATO Güney Operasyon Merkezinde depolarda tutulan konteynerlerin çıkarılması ve nakliye için yerleştirilmesine başlandı.

Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığının koordine ettiği nakliye çalışmaları kapsamında konteynerlerin ilk bölümünün nakliyesi gelecek hafta yapılacak.

Yarı kalıcı barınma ünitelerinde en az 2 bin kişinin barınma imkanı bulması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.