Tersaneler/ Gemi İnşa Haber Girişi : 23 Mart 2022 21:25

Mackenzie Marine ve Towage Pty Ltd., en son versiyon Boğaçay LI için Sanmar Tersaneleri ile anlaşma imzaladı.

Mackenzie Marine ve Towage Pty Ltd., en son versiyon Boğaçay LI için Sanmar Tersaneleri ile anlaşma imzaladı.

Esperance’deki liman operasyonları için hem çekici hem de yangınla mücadelede kullanılacak römorkör arayışına giren Avustralyalı Mackenzie Marine ve Towage Pty Ltd., Sanmar’ın ürettiği Boğaçay LI’de karar kıldı. Avustralyalı şirket ve Sanmar, römorkörün 2022 yılının dördüncü çeyreğinde teslimi için anlaşma imzaladı.

Avustralya’da 50 yıldır hizmet veren Mackenzie Marine ve Towage Pty Ltd. Genel Müdürü Sean Mackenzie, hem çekici hem de yangınla mücadelede kullanılabilen, ayrıca arka kısmında bir vinç bulunan Bogaçay LI’nın kalitesinden ve üstün özelliklerinden memnun olduklarını söyledi.

Mackenzie, “Sanmar römorkörünü yenilikçi römorkaj çözümleri sağlamak için kullanacağız” dedi.

Sanmar Tersaneleri Asya Pasifik Satış Direktörü Craig Bramley ise, “Mackenzie Marine ve Towage’ı yeni bir müşteri olarak memnuniyetle karşılıyorum ve güvenilir ve sağlam bir römorkör sağlama konusunda en iyi seçenek olarak Sanmar’ı seçtikleri için çok mutluyum. Sanmar olarak bizler, Asya Pasifik bölgesinde bizim için çok önemli olan Mackenzie’deki ekiple bu sözleşmeyi imzalamış olmaktan gurur duyuyoruz ve bu yıl Avustralya’daki diğer teslimatlarımızla birlikte bu yeni RAmparts 2400SX’i sergilemekten onur duyacağız” diye konuştu.

Kanadalı deniz mimarı Robert Allan tarafından Sanmar’a özel olarak tasarlanan RAmparts 2400 SX’in güncellenmiş versiyonu MKII, pazarda Boğaçay olarak biliniyor. 24.4 metre boyundaki römorkör, 12 metre eninde ve iki adet Caterpillar ana motorla çalışıyor. Bu motorlar her her bir pervaneye 2 bin 100 KW’lik güç iletebiliyor. Boğaçay toplamda 70 tonluk çekiş gücüne sahip.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.