Denizcilik Haber Girişi : 22 Şubat 2023 00:02

Maersk, Rusya'daki lojistik tesislerini satmak için IG Finance Development Limited ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Maersk, Rusya'daki lojistik tesislerini satmak için IG Finance Development Limited ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası başlatılan yaptırımlar çığ gibi büyümeye devam ediyor. Neredeyse her ay bir şirketin Rusya'daki varlıklarını sattığına şahit oluyoruz. Rusya'dan çıkış kervanına son olarak Danimarka merkezli denizcilik ve lojistik grubu AP Moller-Maersk katıldı.

Maersk yaptığı açıklamada, Rusya'daki iki lojistik tesisini IG Finance Development Limited'e satma konusunda anlaşmaya vararak, Rusya'da ticari faaliyetlerini neredeyse sonlandırdı.

Grup, Novorossiisk'teki 1.500 konteyner (TEU) kapasiteli iç depo tesisi ile St. Petersburg'daki soğutulmuş ve donmuş bir deponun satışı için Avrupa Birliği ve Rusya'dan düzenleyici onayların aldığını söyledi.

Baş Ticaret Sorumlusu Karsten Kildahl yaptığı açıklamada, "Rusya'daki iki lojistik tesisimizi sattığımız ve böylece Rusya'daki tüm varlıklarımızı elden çıkarma kararımızı uygulayabildiğimiz için memnunuz" dedi.

Maersk, Kıbrıs'ta kayıtlı bir şirket olan IG Finance Development'ın Rusya'da büyük bir gıda ithalatçısı olan Arosa ile tesisleri işletmek için anlaşma yaptığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.