Teslimat/ Filo Yönetimi Haber Girişi : 22 Aralık 2023 00:28

Marubeni, DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı’na 100 adet elektrikli çekici teslim etti.

Marubeni, DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı’na 100 adet elektrikli çekici teslim etti.

21 Aralık tarihinde İTÜ Fuat Külünk Yüksek Gerilim Laboratuvarı’nda gerçekleşen törene Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Genel Müdürü Eşref Zeka, Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya, Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkanı Per-Erik Lindström ve DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. CEO’su Ozan Önder katıldı.

Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Genel Müdürü Eşref Zeka, Marubeni ile Volvo’nun 6 yıllık süreçte 3 katı satışı arttırdığına değinerek “Peşinde olduğumuz şey ürün satmak değil. Her zaman müşterimize değer katmak. Kamyonların işlerine ne kadar değer kattıkları önemli. Bugünkü teslimat, Marubeni olarak sürdürülebilirlik yolunda 2050 sıfır emisyon hedefleri, elektrikli mobilite için çok önemli adım. Umarım bu büyük teslimat lojistik sektörüne büyük bir farkındalık yaratır. Lojistik sektörüne sürdürülebilirlik anlamında katkı sağlar” şeklinde konuştu.

DSV, kendi şarj istasyonu ağını kuracak

DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. CEO’su Ozan Önder de, 14 araç ile 2023’te başladıkları bu yolda, gelecekte tüm filoyu bu dönüşüme dahil etmek istediklerini vurguladı. Önder, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer, şarj sorununu çözmezseniz, yaptığınız bu yatırım hiç de verimli olmayabilir. Biz bu amaçla Çin’de ürettirdiğimiz şarj istasyonlarını ana noktalara koyacağız, şarj ihtiyacımızı kendi bünyemizde çözmeyi planlıyoruz. Bu dönüşüme ek olarak, filomuzun enerjisi de kurulumuna başladığımız 3.5 MW`lik (Megawatt) güneş enerji santrali, rüzgâr enerji santralleri ve yüksek hızlı şarj istasyonu ağımızla sağlanacak. Yanı sıra, treyler üreticileriyle de menzili uzatacak formüller üzerinde görüşüyoruz. Özetle, hem sürdürülebilirlik hem de ticari açıdan bütünleşik çözümümüzü 2023 yılında hayata geçirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. "

Globalde 6 bin 500 elektrikli çekici sattık

Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkanı Per-Erik Lindström, Türkiye pazarını Volvo için çok önemli gördüklerini dile getirerek, aynı zamanda markalarının çevreye de önem verdiklerini söyledi. Bugün yeşil yatırım olarak elektrikli çekici, için önemli bir adım olacak. Volvo’nun nihai hedefi 2050 yılında sıfır emisyonuna ulaşmak olduğunu açıklayan Lindström, Volvo’nun ilk elektrikli 2019 yılında ürettiğine dikkat çekerek globalde 6 bin 500 elektrikli çekici sattıklarını söyledi.

Bu araçlar çalıştıkça kazanıyor, kazandıkça tercih ediliyor

Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya ise Marubeni olarak satış firması değil müşterinin çözüm ortağı olan bir firma olduklarını vurguladı. “Bu araçlar çalıştıkça kazanıyor, Kazandıkça tercih ediliyor” diyen Kızılkaya , elektrikli dönüşümün bir parçası olduklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.