Tersaneler/ Gemi İnşa Haber Girişi : 19 Şubat 2021 01:48

Med Marine’in Danimarkalı Svitzer için inşa ettiği ikinci buz sınıfı römorkör de denize indirildi.

Med Marine’in Danimarkalı Svitzer için inşa ettiği ikinci buz sınıfı römorkör de denize indirildi.

Danimarkalı Svitzer firması, Med Marine ile iki buz sınıfı römorkör için anlaşma imzalamıştı. 30 metre uzunluğundaki Robert Allan tasarımı römorkörlerden ilki 2020 yılı sonunda suya indirilmişti. İkinci römorkör de yapı çalışmasının ardından geçtiğimiz günlerde denize indirildi.

Ereğli Tersanesi tarafından inşa edilen römorkörler, İskandinavya’da en zorlu şartlarda çalışacak şekilde Robert Allan’ın TundRA 3000 tasarımıyla inşa edildi.

60 tonluk çekme gücü ve tüm yönlerde itme kuvveti oluşturabilen römorkörlerde ultrasonik kirlenme önleyici sistem kullanıldı.

Med Marine’nin inşa ettiği römorkörler, Svitzer Helios ve Svitzer Dynan isimli römorkörlerin yerini alacak. Yeni römorkörlerin hizmete başlamasıyla eski iki römorkör emekliye ayrılacak.

Yeni römorkörler ağırlıklı olarak Danimarka ve İsveç’teki limanlarda hizmet verecek. Trollhattan limanı ve Vanern Gölü’ndeki buzların kırılmasından da sorumlu olacaklar.

switzer_1.jpgswitzer_2.jpgswitzer_3.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.