Tersaneler/ Gemi İnşa Haber Girişi : 07 Aralık 2023 01:02

Med Marine' in Danimarkalı Svitzer için inşa ettiği üç yeni römorkör, Gastrade'in Yunanistan'daki LNG terminalinde görev yapacaklar.

Med Marine' in Danimarkalı Svitzer için inşa ettiği üç yeni römorkör, Gastrade'in Yunanistan'daki LNG terminalinde görev yapacaklar.

Med Marine’in Danimarkalı Svitzer için inşa ettiği ve rekor bir başarıyla hepsini aynı anda teslim ettiği üç yeni römorkör, Gastrade’in Yunanistan’ın Dedeağaç kentindeki FSRU merkezli LNG ithalat terminaline hizmet verecek. Tamamı Kanadalı Robert Allan tarafından tasarlanan üç RAstar 2800 römorkörünün isimleri Svitzer Elmina, Svitzer Evros ve Svitzer Kikonas olarak belirlendi.

Svitzer’den yapılan açıklamada “Üç römorkörün de gelecek hafta Dedeağaç’ta yer almasını bekliyoruz” denildi.

Bu yılın başlarında Svitzer, Dedeağaç’taki LNG ithalat projesi için römorkör hizmetleri sağlamak üzere Gastrade ile bir sözleşme imzalamıştı. 15 yıllık hizmet anlaşması kapsamında Svitzer, yeni ithalat terminalinde römorkör hizmetleri ve gelişmiş LNG operasyonları için destek sağlayacak. Tamamen Yunan mürettebatından oluşan römorkörler, FSRU’ya ve LNG teslimatı yapan taşıyıcılara yardımcı olacak.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.