Gündem Haber Girişi : 16 Aralık 2019 00:00

Mercedes-Benz Türk’te plastiksiz dönem başlıyor

Mercedes-Benz Türk’te plastiksiz dönem başlıyor
Mercedes-Benz Türk, fabrikalarında yürüttüğü “Atık Yönetimi”, “Hava Kirliliği Kontrolü” ve “Sıfır Atık Su” gibi projeleri ile doğa dostu üreticilerden biri olmayı sürdürürken; şirket genelinde tek kullanımlık plastik ürünleri de kullanmama kararı aldı.

Mercedes-Benz Türk, şirket genelinde tek kullanımlık plastik kullanımını Ekim 2019 itibarıyla durdurma kararı aldı. Bu kapsamda şirket içindeki içme suyu ihtiyaçları özel arıtma sistemlerinden sağlanmaya ve plastik yerine cam bardak ile cam şişe kullanımı desteklenmeye başlandı. Bu kararın ardında, şirket kapsamında yılda 350 bin pet şişe ve yaklaşık 15 milyon plastik kullanımlı bardağın kullanımının önüne geçilmesi hedefi bulunuyor.

Çevre Yönetimi Sistemi sertifikasına sahip olan Mercedes-Benz Türk, atık yönetimi ile ilgili Hoşdere Otobüs Fabrikası’na 1 milyon avro, Aksaray Kamyon Fabrikası’na ise 700 bin avro üzerinde yaptığı yatırımlarıyla doğa dostu otomotiv üreticilerinden biri olmayı sürdürüyor.

Süer Sülün:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.