Lojistik Haber Girişi : 21 Aralık 2021 23:20

MSC Group, Bolloré Group şirketlerinden, Bolloré Africa Logistics'in %100'ünü satın almak için 6,4 milyar dolar teklif etti.

MSC Group, Bolloré Group şirketlerinden, Bolloré Africa Logistics'in %100'ünü satın almak için 6,4 milyar dolar teklif etti.

Bolloré, teklifin Afrika'daki liman, demiryolu ve lojistik kuruluşlarının yanı sıra Hindistan, Timor Leste ve Haiti'deki liman imtiyazlarını da içerdiğini söyledi. Bolloré Africa Logistics, Afrika'da üç demiryolu imtiyazı işletiyor (Sitarail, Camrail ve Benirail), 42 limanda faaliyet gösteriyor ve firmanın iştirakinde 16 konteyner terminali imtiyazı, yedi ro-ro (roll-on/roll-off) terminali, iki ahşap terminali ile bir nehir terminali ve ayrıca geleneksel bir yükleme boşaltma terminali bulunuyor.

MSC yönetimi, Bolloré Africa Logistics'in %100'ü için bir teklifte bulunduğunu doğruladı, ancak bu aşamada daha fazla yorum yapmayacaklarını vurguladı. Bolloré Group, MSC Group'a ek bir durum tespiti aşaması ve sözleşme müzakerelerinin ardından bir satım opsiyonu sunabilmesi için 31 Mart 2022'ye kadar bir münhasırlık verdi.

Son yıllarda, CMA-CGM, Ceva Logistics'i satın aldı ve Maersk, doğrudan nakliyecilerle anlaşma yapma çabalarını yoğunlaştırdı ayrıca ABD'li lojistik devi CH Robinson'ı satın almakla ilgilendiğine dair söylentiler de devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.