Denizcilik Haber Girişi : 03 Kasım 2022 13:54

MSC'nin dünyanın en büyük konteyner nakliye şirketi olarak büyümesi hız kesmeden devam ediyor.

MSC'nin dünyanın en büyük konteyner nakliye şirketi olarak büyümesi hız kesmeden devam ediyor.

Çin'de MSC için iki ultra büyük konteyner gemisi daha denize indirildi.

Yangzijiang Shipbuilding Group, iki Çinli bankanın leasing şirketiyle yapılan bir finansman anlaşması kapsamında MSC için inşa edilen yeni gemilerden ikisini denize indirdiğini bildirdi.

Gemiler, MSC Irina ve MSC Loreto; Çin gemi inşacılar tarafından dünyadaki en büyük boş ağırlık ve en büyük konteyner kapasiteli gemiler olarak bildiriliyor.

Her birinin 24.346 TEU nominal kapasiteye sahip olacağı bildirilen gemilerin, dwt tonajının 240.000 dwt'nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Yeni gemilerdeki en yüksek konteyner istifi 25 katman olacak.

Diğer ultra büyük konteyner gemileri gibi MSC için inşa edilen altı kişilik bir sınıfın parçası olan gemilerin toplam uzunluğu 1.312 fit'tir, ancak güvertedeki yeniden düzenleme, ilave konteyner kapasitesi de sağlayabiliyor.

Karşılaştırıldığında, Jiangnan Shipbuilding'de MSC için inşa edilen aynı büyüklükteki konteyner gemilerinin 24.116 TEU kapasiteye sahip olduğu bildiriliyor.

Tersane 29 Ekim'de, gemilerin 144 günlük bir yanaşma döngüsüyle inşa edildiğini bildirdi. İki gemide 29 Kasım 2021'de çalışmalara başlanan gemilerin 7 Haziran 2022'de rıhtım montajına başlanmıştı.

Etiketler : msc
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.