Sektörden Düzenleme Tarihi : 15 Mayıs 2023 14:30 Haber Girişi : 16 Mayıs 2023 02:50

Otobüs firması Stagecoach tarafından yapılan açıklamada seferlerin bugün başlayacağı söylendi.

Otobüs firması Stagecoach tarafından yapılan açıklamada seferlerin  bugün başlayacağı söylendi.

Stagecoach'a göre, araçların her biri, önceden seçilmiş yollarda saatte 80 kilometreye kadar hızla seyahat etmelerini sağlayacak özel sensörlerle donatılacak. Otobüslerin her biri kendi kendine gidecek olsa da, yine de araçlarda iki personel acil veya istenmeyen durumlarda müdahale için hazır bulunacak. Şoför koltuğunda oturan sürücü gerektiğinde kontrolü ele alabilecek olsa da asıl işi yolcuların biletleriyle ve istekleriyle ilgilenmek olacak.

Edinburgh’taki yaklaşık 22 kilometrelik bir rotada çalışacak olan otobüslerden 5 adet olacak. Tek katlı bu Seviye 4 sürücüsüz tam otonom otobüsler haftada yaklaşık 10.000 yolcu kapasitesine sahip olacak. İskoç Hükümeti'nin ulaştırma bakanı Kevin Stewart yaptığı açıklamada bunun yenilikçi ve iddialı bir proje olduğunu, atılan adımın bir kilometre taşı niteliğinde olduğunu aktardı; “Çığır açan ve dünya çapında önem taşıyan CAVForth Projesi, İskoçya'nın dünya sahnesinde itibar kazanmasına gerçekten yardımcı olacaktır."

Stagecoach UK genel müdürü Carla Stockton-Jones “İngiltere'nin ilk otonom otobüs filosunu, aynı zamanda genel merkezimizin de bulunduğu ve her şeyin 40 yıl önce başladığı Doğu İskoçya'da tanıtmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Stockton-Jones’a göre bu proje toplu taşıma için bir dönüm noktası olacak. Stagecoach bu alanda ulaşım inovasyonunun ön saflarında yer almak istiyor.

 

 

 

Etiketler : stagecoach
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.