Otomotiv Haber Girişi : 04 Ağustos 2019 00:00

Otokar ihracatının cirodaki payı yüzde 81’e ulaştı

Otokar ihracatının cirodaki payı yüzde 81’e ulaştı

Otokar, yılın ilk 6 ayında ihracatın cirodaki payını yüzde 81’e taşıdı. 2019’un ilk yarısını 1,3 milyar TL’lik ciro ile kapatan firma, ihracatını ise geçen yılın aynı dönemine göre 5 katına çıkarmayı başardı.

Ülkemizde otomotiv ve savunma sanayiinin öncü şirketi olan Otokar, yılın ilk 6 aylık sonuçlarını paylaştı. Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Otokar, ticari ve savunma sanayiindeki araç teslimatlarıyla 2019’un ilk yarısını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 163 artırarak 1,3 milyar TL ciro ile kapattı. Otokar, ihracatını ise geçen yılın aynı dönemine göre 5 katına çıkarmayı artırmayı başardı. İlk altı ayda 2018 yılı karlılığının da üzerine çıkmayı başaran Otokar’ın cirosundaki ihracat payı yüzde 81 düzeyine ulaştı.

serdar-gorguc.jpg

Geçen yıl dünya markası olma hedefi ile ihracata ağırlık veren Otokar’ın yürütülen çalışmalarla ilk yarıda geçtiğimiz yılın aynı döneminde yüzde 30 düzeyinde olan ihracatın ciro içindeki payını yüzde 81 düzeyine taşıdığını belirten

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.