Lojistik Haber Girişi : 21 Aralık 2023 00:23

Özgür Al, 200 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını bu güçle 2024 yılında yüzde 15 büyüme öngördüklerini açıkladı.

Özgür Al, 200 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını bu güçle 2024 yılında yüzde 15 büyüme öngördüklerini açıkladı.

DB Schenker Arkas, üst yönetimi basın mensuplarını merkez binasında ağırladı. 2023 yılının değerlendirildiği ve 2024 yılı öngörülerinin paylaşıldığı toplantıya DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü Elif Gamze Görer ile Pazarlama Yöneticisi Dilem Karakaya katıldı.

DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, 2023 yılında kara nakliye biriminde direkt hat sayısını artırdıklarını ve müşterilerine daha rekabetçi servisler oluşturduklarını söyledi.

Yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Al, “Mayıs ayında Gebze Pelitli’de yeni depomuzu açtık. İstanbul’un Anadolu yakasında dördüncü yatırımımız oldu. Ankara’da depo yatırımı gerçekleştirdik. İç Anadolu’da da yatırım gerçekleştirmiş olduk. Belirli bir doluluk oranını yakaladık. İyi bir sinyal oldu. İnanılmaz bir talep olduğunu görüyoruz. Onun için heyacan verici. Yapılan yatırımlara 1-2 ilave öngörüyoruz. Yeni depolama yatırımlarla kapasitemizi yüzde 10 artırdık” dedi.

ELEKTRİKLİ KAMYON VE OTOMOBİL YATIRIMI

Özgür Al, 2024 yılında nakliye hizmetleri için elektrikli araç yatırımı yapacaklarını ve bunun için Türkiye’de üretilen araçları tercih edeceklerini söyledi. Elektrikli araçlara dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade eden Al, elektrikli otomobil için de yatırım yapacaklarını 110 adetlik filolarının önemli kısmını elektrikli otomobile dönüştürmeyi istediklerini söyledi.

ÇEVRECİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Sürdürülebilirlik kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Al, Gebze deposunda güneş panelleri kullandıklarını ve 7.3 kW’lık üretim kapasitesine ulaştıklarını, depolarında led aydınlatmaya geçtiklerini, 108 tonluk palet tasarrufu sağladıklarını, tüm tesislerde geri dönüşüm noktaları oluşturduklarını kaydetti.

“PAZARIN ÜZERİNDE BÜYÜYECEĞİZ”

Lojistik pazarı ve ticaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Al, “Türkiye önemli bir pazar ve Avrupa için de cazip bir ülke. Rusya-Ukrayna savaşı gibi gelişmeler Türkiye’yi pozitif olarak etkiledi. Türkiye bölgesinde üretim çeşitliliği ve lojistik pazar olarak çok cazip. Türkiye’nin ihracatta da büyüyeceğini düşünüyorum. Schenker dünyanın en büyük ilk 3 firması arasında Arkas da Türkiye’nin ilk sırasında. Bizim hedefimiz Türkiye lojistik pazarının büyümesinin üstünde olacak” ifadelerini kullandı.

“DÖVİZDE MAKAS DAHA DA AÇILABİLİR”

DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü Elif Gamze Görer de, nakitte çok büyük sıkıntı yaşandığını, 2024 yılında bunun düzeleceğini beklemediklerini aktararak, “Önümüzdeki yıl maliyetler önem arz edecek. Seçim sonrası için çok da umutlu olduğumu söyleyemem. Daha evvel dövizdeki ve enflasyondaki hareketlilik paralel giderdi şu anda böyle gitmiyor” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.