Limanlar Haber Girişi : 30 Ocak 2024 10:03

QTerminals Antalya, dünya ticareti ve kalkınma açısından çok önemli bir yerde bulunuyor.

QTerminals Antalya, dünya ticareti ve kalkınma açısından çok önemli bir yerde bulunuyor.

Büyüyen iş hacmi, güçlü kurumsal ve finansal yapısıyla sektörün en iyi hizmet veren limanlarından biri olan QTerminals Antalya, şehrin batı kıyısında yer alan hinterlandı nedeniyle ihracat trafiğinde hakim konuma sahip, yüksek kapasiteli bir ticari liman olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

QTerminals Antalya, kruvaziyer, konteyner, genel kargo, dökme yük, proje kargo, sondaj kıyı üssü ve askeri gemi hizmetleri sunan çok amaçlı bir liman olup, Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından biri olarak öne çıkıyor. QTerminals Antalya, liman işletme stratejilerinde sürdürülebilir büyüme stratejilerini benimseyerek liman performansını ve verimliliğini artırmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. 

QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Liman işletmeciliği sektörü, üretim surecinin önemli bir parçasını oluşturması ve önemli yatırımların ekonomide yarattığı etkileri açısından, ülkelerin ekonomik yapıları içinde ağırlıklı bir yer tutuyor. Liman olarak yükleme/boşaltma, bağlama/kiriş açma, doldurma/boşaltma hizmetleri ile fark yaratıyoruz. Lojistik yönetimi açısından bakıldığında limanlar; kara ve deniz bazlı lojistik faaliyetler arasında hayati bir role sahip. QTerminals Antalya olarak yıllık 1.500 gemi, 4 milyon ton genel ve dökme yük kabul kapasitesine ve 350.000 TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahibiz. Uluslararası ticaretin büyük çoğunluğu denizyolu ile yapıldığı için limancılık faaliyetleri küresel ticarette önemli bir yere sahip. Limanlar sadece yük yükleme boşaltma alanı olmaktan çıkmış, lojistik merkez yapılanmasının önemli bir unsuru haline gelmesiyle günümüz koşullarında öne çıkıyor” açıklamalarında bulundu.

QTerminals Antalya’nın kruvaziyer, konteyner, genel kargo, dökme yük, proje kargo, sondaj kıyı üssü ve askeri gemi hizmetleri sunan çok amaçlı bir liman olduğunu ekleyen QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından birisiyiz. İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridindeki en büyük organize limanıyız. QTerminals Antalya, şehrin batı kıyısında yer alan hinterlandı nedeniyle ihracat trafiğinde hakim konuma sahip, yüksek kapasiteli bir ticari limandır. Liman, Burdur, Isparta, Konya, Mersin, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar gibi önemli sanayi ve turizm merkezlerine karayolları ile bağlanıyor. Liman olarak kruvaziyer operasyonları için önemli bir bölgesel geri dönüş merkezi olarak konumlanıyoruz” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.