Demiryolları Haber Girişi : 03 Nisan 2019 00:00

Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesi kuruldu

Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesi kuruldu

Kalkınma planları, yıllık programlar ve stratejilerdeki ilkeler doğrultusunda raylı sistemler sanayi politikasının belirlenmesi, sektörün sorunlarının tespit edilerek çözüm yollarının geliştirilmesi amacıyla ”Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesi” kuru

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesinin Oluşumu ve Görevlerine Dair Tebliğ”i, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Komitenin kuruluş amaçları, Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde şu şekilde ifade edildi:

a) Raylı sistemler sanayisi ile ilgili; üretim, ithalat veya ihracatın mevcut durumunu tespit etmek ve kapasite ve kalite artırımına yönelik geliştirme, iyileştirme, modernizasyon gibi konularda çalışmalar yaparak tavsiyelerde bulunmak.

b) Raylı sistemler sanayisinin çalışmalarını uluslararası standart ve mevzuat ile özellikle Avrupa Birliği mevzuatı bazında takip ederek sektör paydaşlarına yönlendirme amaçlı önerilerde bulunmak.

c) Raylı sistemler sanayisine ilişkin Avrupa Birliğinin ve diğer uluslararası kuruluşların çalışmalarını takip etmek, ülkemiz ile diğer yabancı ülkeler arasında işbirliği imkânlarının geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunmak.

ç) Raylı sistemler sanayisi ile ilgili sektörlerde karşılaşılan sorunları tespit etmek, çözüm konusunda önerilerde bulunmak.

d) Gelişmelere bağlı olarak ilgili mevzuatta yapılacak revizyon çalışmalarını ve hazırlanacak yeni teknik mevzuat taslaklarını incelemek, yapılan incelemeler ve tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda yeni mevzuat önerisinde bulunmak.

e) Raylı sistemler sanayisi ile ilgili mevzuatın uygulanması kapsamında ilgili sektörlerin karşılaştığı sorunları ve/veya açıklık getirilmesi gereken konuları tespit etmek, tespit edilen bu hususlar doğrultusunda çözüm önerileri geliştirmek.

f) Raylı sistemler sanayisine ilişkin olarak dünyada ve ülkemizde meydana gelen gelişmeleri takip etmek, Bakanlığa intikal eden sorun ve şikâyetlerle ilgili görüş ve önerilerde bulunmak.

g) Raylı sistemler sanayisinin geleceğine dair stratejilerin belirlenmesine ilişkin olarak görüş ve önerilerde bulunmak.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin tam metni ise şöyle:

RAYLI SİSTEMLER SANAYİ TEKNİK KOMİTESİNİN OLUŞUMU VE GÖREVLERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: SVGM-2019/1)

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; kalkınma planları, yıllık programlar ve stratejilerdeki ilke, hedef ve politikalar doğrultusunda raylı sistemler sanayi politikasının belirlenmesi, sektörün sorunlarının tespit edilerek çözüm yollarının geliştirilmesi amacıyla teknik komite oluşturulması ve bu komitenin çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, raylı sistemler sanayi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinden oluşan Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesinin (RAY-TEK) görevleri ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 388 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ile 29/6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Tebliğde geçen;

a) Bakanlık:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.