Denizcilik Haber Girişi : 08 Kasım 2022 00:16

Rus basında yer alan haberlere göre Rusya’nın bu ay içerisinde Novorossiysk limanı ile Türkiye arasında arabalı feribot seferlerine başlayacağı bildirildi.

Rus basında yer alan haberlere göre Rusya’nın bu ay içerisinde Novorossiysk limanı ile Türkiye arasında arabalı feribot seferlerine başlayacağı bildirildi.

Rus basında yer alan haberlere göre Rusya’nın bu ay içerisinde Novorossiysk limanı ile Türkiye arasında arabalı feribot seferlerine başlayacağı bildirildi. Ay sonuna kadar sefer sıklığının haftada ikiye çıkarılması da planlanıyor. Rusya'nın ithalatının önemli bir bölümünün Türkiye güzergahına kayması, alternatif lojistik güzergahlarının oluşturulmasını zorunlu kılıyor.

Uzmanlar, tahıl koridorunun güvenli işlemesi, iki ülkenin edindiği tecrübe ile bu güzergahın artık açılmasının önünde bir engel olmadığı yorumunu yapıyor.

Ancak lojistik sektörü temsilcileri Türkiye ile Rusya arasında feribot taşımacılığı konusunda büyük bir potansiyelin olduğunu belirtirken ancak şu anda Rusya'nın elindeki bütün arabalı feribotların Kırım yarımadasıyla Rusya arasında çalıştığını hatırlatıyor ve Rusya’nın Karadeniz’de bu tür feribotlarının olmadığına dikkat çekiyor.

Bu durumda Türkiye’den özel şirketlerin bu alana kaydırılarak yeni güzergahta çalışmaları için teşvik edilmesi bekleniyor.

Rusya ekim sonunda Novorossiysk limanında Türkiye'den gelen feribotlara hizmet verecek yeni bir yükleme platformu açılacağını duyurmuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.