Havacılık Haber Girişi : 27 Mart 2019 00:00

Ruslara pasaportsuz giriş izni, Türkler için vizesiz rejime kapı açacak mı?

Ruslara pasaportsuz giriş izni, Türkler için vizesiz rejime kapı açacak mı?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Rus vatandaşların ülkemize pasaportsuz, kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladık. 28 Mart’ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Antalya’ya geliyor ve Antalya’da bunları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. 8 Nisan’da da hep birlikte Moskova’ya gideceğiz” açıklaması Moskova’da yankı yarattı. Özellikle turizm sektöründe, bu planın uygulamaya geçmesinin Türkiye ve Rusya açısından “artıları-eksileri” tartışılmaya başlandı.

Türk toplumunda ise karar, “Rusya vatandaşlarına yine önemli bir jest yapılırken, karşılığında Türk vatandaşlarının 2015 uçak krizi sonrası iptal edilen vizesiz giriş hakkı geri gelecek mi?” sorusunu güncelledi. Diğer yandan Türk tarafı ilk etapta, 6 Şubat’ta Başkan Putin’in imzaladığı, “iş seyahati için ve TIR- kamyon şoförü olarak Rusya’ya giden Türk vatandaşlarına uygulanan vize rejimini kaldırma” kararının hayata geçirilmesini bekliyor.Çavuşoğlu’nın Rusya kamuoyunda yankı yaratan son açıklamasını

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.