Havacılık Haber Girişi : 29 Mart 2019 00:00

Rusya’nın beşinci nesil savaş uçağı

Rusya’nın beşinci nesil savaş uçağı

Rusya, beşinci nesil savaş uçağı Su-57’nin ihracat versiyonunu görücüye çıkardı.

Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri için Sukhoi tarafından geliştirilen 5. nesil savaş uçağı Su-57’nin, Su-57E olarak da adlandırılacak bir ihracat versiyonu ortaya çıktı. Rusya bu uçağın öncelikli pazar hedefinin Orta Doğu olduğunu açıkladı.

Rostec’in Uluslararası İşbirliği ve Bölgesel Politika Direktörü Viktor Kladov, bugün Malezya’daki Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Hava fuarında (LIMA) bir medya brifinginde, ihracat için gerekli belgelerin uçak üreticisi United Aircraft Corporation (UAC) ve Rostec şirketi tarafından Rusya hükümetine sunulduğu açıkladı.

Kladov Su-57E’nin Kasım ayındaki Dubai Hava Şovu sırasında ilk defa yurtdışına sergilenebileceğini, uçağın ilk ihracat pazarının Ortadoğu olduğunu ve diğer potansiyel pazarların Malezya ve Hindistan olduğunu açıkladı.

Su-57, elektronik sistemlerini test etmek amacıyla Suriye’deki Rus hava üssünde 2018’de kısa bir süreliğine konuşlandırılmıştı.

Su-57, Rusya’nın uzun ve kısa mesafelerde her türlü hava hedefini yok etmek, hava savunma yeteneklerinin üstesinden gelmek ve düşman yer ve deniz hedeflerini vurmak için tasarlanmış olan beşinci nesil çok amaçlı savaş uçağıdır. Ayrıca uçağa geçtiğimiz günlerde radar dalgası emici özelliklere sahip yeni bir kompozit malzeme kaplandığı açıklanmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.