Gündem Haber Girişi : 15 Mart 2019 00:00

Sanmar’ın ‘TRAktör’ü daha iyi römorkörlük hizmeti için doğru tercih olacak

Sanmar’ın ‘TRAktör’ü daha iyi römorkörlük hizmeti için doğru tercih olacak

Rimorchiatori Riuniti tarafından Sanmar tersanelerine verilen son sipariş, ilki son olarak yaklaşık bir yıl önce Yeni Zelanda’ya teslim edilen Sanmar’ın özel serilerinden olan Delicay serisi traktör römorkörünün altıncı eş teknesi olacak.

Rimorchiatori Riuniti tarafından Sanmar tersanelerine verilen son sipariş, teknenin baş tarafına monte edilmiş pervaneleriyle etkin traktör konfigürasyonlu römorkörlerin dikkat çekici operasyonel avantajlarına artan talebin en resmi örneklerinden birisi oldu. Bu tekne, ilki son olarak yaklaşık bir yıl önce Yeni Zelanda’ya teslim edilen Sanmar tersanelerinin özel serilerinden olan Delicay serisi traktör römorkörünün altıncı eş teknesi olacak. Bu seri Robert Allan Ltd tarafından TRAktör 2500-Z SX olarak Kanada’da dizayn edildi.

Çift Caterpillar dizel makine ve Rolls-Royce azimuth Z-Drive pervane kombinasyonu ile 70 ton çekme gücü sağlayan 25,30×12 metre ebatlarındaki bu tekneyi, İtalyan bayrak kurallarını ve armatörün özel taleplerini de bünyesinde barıdırması çok özel bir tekne yapacak. Atık yağ tankı ve keel cooler soğutma sistemi ile birlikte armatörün çok üst düzey performans yedekleme şartları ve buna göre güncellenmiş güverte vinci ile donatılacak.

Baş güvertede SOLAS vinci ve kurtarma botu ile İtalyan bayrak kurallarını karşılayan harici dizel makine tahrikli Fi Fi 1 notasyonlu yangın söndürme sistemi de teknenin diğer güvenlik donanımları arasında göze çarpan detaylar olarak ön plana çıkıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.