Lojistik Haber Girişi : 26 Temmuz 2023 00:20

Schenker Arkas'ın Genel Müdürü Özgür Al, önümüzdeki günlerde sonuçlanacak büyük bir ihaleyi kazanmaya çok yakın olduklarını ifade etti.

Schenker Arkas'ın Genel Müdürü Özgür Al, önümüzdeki günlerde sonuçlanacak büyük bir ihaleyi kazanmaya çok yakın olduklarını ifade etti.

DB Schenker Arkas, sektör basını ile bir araya geldi. DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al ev sahipliğinde yapılan toplantıya DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü Elif Gamze Görer ile Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetecisi Dilem Karakaya katıldı. Toplantıda, sunulan hizmetler hakkında bilgi verilirken şirket hedefleri paylaşıldı

Karada, Avrupa’nın en büyük taşıma ağlarından birine sahip olduklarını vurgulayan Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, "Schenker’in güçlü kası karayolu, diğer modlarda da başka araçları kullanan bir firmayız. Denizde ilk 10 arasındayız. İthalat ve ihracatta çok önemli bir müşteri portföyümüz var. 25 bin değişik ürünün lojistiğini yapıyoruz. Geçen yıl hazırladığımız stratejik plana göre 2025'e kadar ciro bazında iki kat, depolama faaliyetleri konusunda da yüzde 36'lık bir büyüme hedefliyoruz" diye konuştu.

9. DEPO VE KAZANILMAYA ÇOK YAKIN DEV İHALE

Yaptıkları yatırımların ağırlıklı olarak batı tarafında kalması özeleştirisini yapan Özgür Al, "Biz çok batı tarafında kaldık, bundan böyle daha da güneye inmeyi planlıyoruz. En son Gebze Pelitli’de bir depo açtık. Eylül ayında da yeni bir tesisi bu kez, eksik kaldığımızı düşündüğümüz güney bölgesinde açmayı planlıyoruz. 5'i İstanbul, ikisi Ege Bölgesi ve biri de Bursa'da olmak üzere 8 son teknolojiye sahip depomuz bulunuyor. Türkiye’de ihalesine girdiğimiz bir proje taşımacılığı işi var. Bunu da yüzde 90 biz alacağız gibi gözüküyor. Önümüzdeki günlerde netleştiğinde sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

"YALNIZCA TAŞIMA DEĞİL, KATMA DEĞERLİ HİZMETLER DE VERİYORUZ"

Türkiye’deki en büyük fuar taşımacılığı şirketi olduklarının altını çizen Özgür Al, "İki yıl boyunca İngiltere den bir oto fabrikasını taşıdık ve Türkiye’ye monte ettik. Çok ciddi bir iş. Ayrıca, bir cep telefonu markasının dağıtım ve teknik servisini yaparken aynı zamanda tamir işini de üstleniyoruz. Bunun için özel bir tesis kuruldu ve yüksek güvenlikli bu tesiste tüm teknik ve tamirat işlemleri gerçekleştiriliyor. Yani, yalnızca lojistik hizmeti vermenin yanı sıra, uzman kadromuzla mühendislik ve montaj gibi katma değerli hizmetler de sunuyoruz. En büyüklerle çalışıyoruz diye bir algı çıkmasın.Örneğin, bir yazarımızın kitaplarını depoluyoruz. Satıldıkça yerine koyuyoruz. Yanı sıra, sosyal destek projelerini de ihmal etmiyoruz. Türkiye’den her yıl 10 öğrenciyi Almanya Schenker firmasında eğitim almaya gönderiyoruz" açıklamasını yaptı.

HEDEF, ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA

Büyüme hedeflerini "Schenker Arkas’tan da teklif almadan işe girmeyelim" denilebilecek bir seviyeye çıkarmak olarak özetleyen Özgür Al, "2025 sonuna kadar yüzde 30 ilave kapasite yaratmak istiyoruz. Almanya’daki global şirketlerle temasımız var ama özellikle deniz ve havada Ortadoğu ile K. Afrika’da büyümek, planlarımız arasında" diye konuştu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.