Gündem Haber Girişi : 02 Nisan 2019 00:00

‘Sosyal Kooperatif Treni’ ikinci seferine hazır

‘Sosyal Kooperatif Treni’ ikinci seferine hazır

Ticaret Bakanlığının sosyal kooperatifçilik projesi kapsamında Türkiye genelinde illeri gezen eğitim ve tanıtım treni, 5 Nisan’da ilkbahar seferine başlayacak.

Ticaret Bakanlığının sosyal kooperatifçiliği canlandırmak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında Türkiye genelinde 10 ili gezen eğitim ve tanıtım treni, 5 Nisan’da ilkbahar seferine başlayacak.

Projeyle, Türkiye’de uluslararası standartlarda yeni bir sosyal kooperatifçilik modelinin oluşturulması hedefleniyor. Edinilen bilgiye göre, bakanlık tarafından Türkiye’de sosyal kooperatif modeline ilişkin farkındalığın artırılması, sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen “Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi”nin ilk aşaması başarıyla tamamlandı.

Bu kapsamda, 1 Ekim 2018’de Ankara’dan hareket eden tren, 10 ilde çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi. Öte yandan, Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni’nin ilkbahar seferine ilişkin TCDD İşletmesi Taşımacılık AŞ ile ikinci iş birliği protokolü imzalandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.