Otomotiv Haber Girişi : 06 Mart 2023 00:13

Stellantis fabrikada çalışanlarından montajı bitmiş araçların nakliyesi adına destek istiyor.

Stellantis fabrikada çalışanlarından montajı bitmiş araçların nakliyesi adına destek istiyor.

Malum nedenlerden dolayı birçok kamyon sürücüsü işlerini bırakmak zorunda kaldılar.

Daha da kötüsü geçtiğimiz senelerde pandemi şartları nedeniyle meydana yarı – iletken krizi otomobil üretiminin azalmasına neden oldu. Böylece lojistik sektöründe çalışan personellere olan talep azalmıştı. Automotive News Europe’a göre Stellantis kamyon sürücüleri bulmakta güçlük çekiyor. Bu yüzden fabrika personellerinden kamyon kullanabilenler Stellantis’in lojistik faaliyetlere yardımcı olabilirler. Stellantis’in tesislerindeki birçok personele e-posta attığını belirtiliyor.

Yaklaşık 140 çalışanın ise lojistik faaliyetlerini yürütmek için mail ile bildirilen işlere kaydolduğu belirtildi. Stellantis şu an Avrupa’da Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot ve Vauxhall gibi markalara sahip.

Automotive News Europe’da ye alan habere göre Stellantis bünyesinde yer alan tesislerin birçoğunda üretimi bitmiş ve taşınmayı bekleyen araçlar bulunuyor. Buna benzer bir yönteme Renault’da sahip. Fabrikanın lojistik faaliyetlerini yürütmesi için fabrikadaki personellerinden destek isteyen Fransız marka, kamyon kullanmak için ehliyeti olmayan sürücülere ehliyet verilmesi için Adecco Group ile temasa geçti.

KAYNAK: MOTOR1.COM

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.