Limanlar Haber Girişi : 20 Temmuz 2019 00:00

Taşucu’nda gözler tersane yatırımında

Taşucu’nda gözler tersane yatırımında

Mersin’de 2003’ten bu yana özelleştirilmek istenen ancak çevrecilerin hukuk mücadelesi ile engellediği Seka Liman sahasında tersane yapmak isteyen Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi A.Ş.’nin projeye dair ÇED raporunun onaylanması ile gözler yatırıma çevrildi!

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde tersane kurulması fikri, 1999 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısında benimsendi ve Taşucu SEKA Limanı’nın 105 dönümlük kısmı ‘Tersane’ kurulmak üzere tahsis edildi.

İŞLETME HAKKI 49 YILLIĞINA MERSİN ORTAK GİRİŞİM GRUBU’NUN

2003’te yapılan ihaleyi Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) öncülüğünde kurulan Mersin Ortak Girişim Grubu kazandı. İstanbul’dan Selah Grubu da grubun büyük hissedarı olarak projede yer aldı.

Ortak Girişim Grubu’nun kurduğu Akter Akdeniz Taşucu Gemi San. A.Ş., limanın işletme hakkını 46 yıllığına alarak tersane kurmak için kolları sıvadı.

Ancak Seka Liman Sahası’nda yapılması planlanan tersane projesinin Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan bölgeye büyük zarar vereceğini dile getiren çevre örgütleri, hukuksal ve demokratik alanda mücadele başlattı.

İhale sürecinin üzerinden geçen 16 yılın ardından projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun onaylanması ile gözler yatırıma çevrildi!

seka-(4).jpg

YILLAR GEÇTİ AMA ONLAR VAZGEÇMEDİ!

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.